Uhapšen mehaničar zadužen za održavanje autobusa sa kojeg je otpao točak i usmrtio ženu

Mehaničar zadužen za održavanje autobusa sa koga je juče tokom vožnje otpao točak i usmrtio ženu je uhapšen, saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.
Uhapšen mehaničar zadužen za održavanje autobusa sa kojeg je otpao točak i usmrtio ženu
Foto: Pixabay
Kako se navodi, utvrđen je identitet I.R. koji je bio zadužen za dnevni pregled vozila u konkretnom slučaju, odgovornog lica za pregled vozila – mehaničara u preduzeću za saobraćaj "Banbus doo".
 
"Po nalogu dežurnog javnog tužioca određeno je zadržavanje I.R. u trajanju od 48 časova, u kom periodu će isti biti saslušan u svojstvu osumnjičenog zbog sumnje da je učinio krivično delo Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, te će u zavisnosti od odbrane osumnjičenog biti doneta odluka da li će u odnosu na istog ovo tužilaštvo eventualno podneti predlog za određivanje pritvora", dodaje se u saopštenju.
Do nesreće je došlo u ponedeljak, kada je na Bulevaru oslobođenja, na autobusu koji je saobraćao na liniji 78, privatnog autoprevoznika "Banbus doo" otpao zadnji levi točak.
 
Točak je udario dve žene, a jedna je danas preminula.
"Obaveštavamo vas da je na lice mesta nezgode odmah izašao dežurni javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu radi vršenja uviđaja i izvođenja drugih dokaza a kako bi se utvrdio tačan uzrok nezgode, odnosno da li se u radnjama nekog lica stiču sva bitna obeležja bilo kog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti", navodi tužilaštvo.
 
Podsetimo, žena od 69 godina koju je u ponedeljak popodne udario točak otpao sa gradskog autobusa podlegla je povredama u Urgentnom centru.
 
Nesvakidašnja nesreća se desila u ponedeljak oko 14 časova u Beogradu kod Karađorđevog parka kada je sa gradskog autobusa otpao točak i odleteo na trotoar. Točak se kotrljao niz ulicu 20 do 30 metara, da bi na kraju udario u dve žene. Druga žena koja je lakše povređena, puštena je na kućno lečenje.
  • /

    20.03.2024 10:44
    /
    pa pre neki dan ste se bunili sto je mitrovicu zabranjen let zato sto ne radi tehnicke preglede aviona.
    srpski dvostruki arsini
  • Ss

    20.03.2024 09:43
    Zrtveno jagnje
    Ako je ceo sistem kontrole sveden ja jednog mehanicara (koji je verovatno jos pod pritiscima da dozvoli da stvari prodju), onda teba da se jaaako jako plasite..ne samo da se plasite da se vozite u tim busevima, avionima, vec i kad ih vidite bolje bezite na drugu stranu
  • Славујко Ђукановић

    20.03.2024 09:23
    Систем је крив,АБС и Дамир Ока
    Крив механичар? А газда,систем контроле,не потписује механичар налог о исправности већ маш.или саобр. техничар. Или инжињер. Код приватника је све накарадно у циљу да се смање трошкови,ни уље се не мења у прописаним роковима а тех.прегледи су зајебанција,може и на реч. Али Дамир Окановић прича само о појасу,то је најлакше. Дрндави аутобуси,претоварени камиони (и 60тона), не одржавани путеви нису његова брига, само невезан појас. Нек погледа главну улицу у Богатићу и моментално да оставку.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija