Vučić: Možda jesam, a možda i nisam Oskar, nema tu ništa kompromitujuće

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da možda jeste, a možda i nije "svemogući funkcioner" sa kodnim imenom "Oskar".
"Oskar" je pominjan u presretnutoj komunikaciji Skaj telefonima među pripadnicima kriminalne grupe Darka Šarića.
 
Vučić je za televiziju Prva rekao da u svemu što je objavio KRIK u vezi sa tom Skaj komunikacijom, "ničeg posebnog nema".
Rekao je da "nije učestvovao ni u čemu" od kriminalnih aktivnosti, kao i da pripadnici kriminalne grupe "ne kažu da je 'Oskar' učestvovao".
 
"Nismo sigurni ni da govore o meni, jer ima mnogo mesta na kome govore i o Vučiću i o 'Oskaru'", kazao je Vučić, koji je u studio doneo transkripte sa Skaj komunikacije, za koje je rekao da kriminalci o njemu govore "bolesni psihopata Vučić".
Predsednik Srbije je dodao da postoji "delić sumnje i dalje, da li je on 'Oskar'", kao i da "nema tu ništa kompromitujuće za tog 'Oskara'".
 
Naveo je i da su kriminalci "govorili kroz šifre o ubistvu 'Oskara'", povodom čega je jedan od njih, koga nije imenovao, prema njegovim rečima "prošao poligraf" u ispitivanju na tu temu.
Što se tiče objavljenog razgovora SiniŠe Malog i Nebojse Šurlana o obezbeđivanju novca za Zvezdu, Vučić kaže da je bilo "priča da se pomogne Zvezdi oko stadiona", oko "nekog pregradnog zida", a da je ministar finansija Siniša Mali rekao "da je sasvim sigurno i stav glavnog šefa da pomogne".
 
"Šta je loše u tome. Za svakog od njih kažem, pomozite ako možete. Ponosan sam na tu činjenicu da 1.000 puta kažem, pomozite sve sto je u skladu sa zakonom", rekao je Vučić.
  • Nikola

    26.03.2024 11:16
    Pitanje za Slagalicu na RTS1 u 19h? Mozda neko bude znao a da se ne boji da kaze. Ili da pozovu Sarica u Slagalicu i da to bude jedno od pitanja? Samo me cudi da Predsednik nije siguran da li je on Oskar. Obicno on zna sve.
  • Particulare matter

    23.03.2024 14:58
    Uličar Oscar krade pare od naroda, penzionera i dece i poklanja navijačima, nosećem stubu njegove vladavine.
  • Plaćač poreza

    23.03.2024 14:44
    Ja se obraćam neznancu Oskaru. Oskare povedi sa sobom Dačića, Vulina, Šešelja pa idite u Moskvu da tamo branite vašu rusku braću od mnogih potlačenih naroda koje Rusija vekovima silom drži u Ruskoj Federaciji a koji više ne žele da žive pod aukratijom i diktaturom Moskve. I povedite ove vaše dežurne analitičare, tv stručnjakei rusofile i pobedite tamo zdravu pamet. Mi bi ovde da živimo normalno Evropski život sa susednim i ostalim državama NATO i EU.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.