Tvrdili da imaju saznanja o nestanku devojčice i tražili novac: Uhapšene tri osobe u BiH

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su tri osobe u Hadžićima u Kantonu Sarajevo, jer su tvrdili da su povezani sa nestankom dvogodišnje Danke Ilić u Srbiji, preneo je danas RTRS.
Tvrdili da imaju saznanja o nestanku devojčice i tražili novac: Uhapšene tri osobe u BiH
Foto: 021.rs
Federalna uprava policije, postupajući po aktu Interpola Beograd, preduzela je mere i radnje iz svoje nadležnosti, a koje su rezultovale hapšenjem tri osobe na teritoriji Hadžića.
 
Istražioci Odeljenja za sajber kriminal Federalne uprave policije locirali su putem IP adresa osobe koje su tvrdile kako imaju saznanja o nestanku maloletne devojčice u Srbiji, odnosno koje su tražile 50.000 konvertibilnih maraka (oko 25.000 evra) za otkrivanje informacija.
"Maloletna devojčica nije pronađena na teritoriji Hadžića, a u toku je kriminalistička obrada osoba lišenih slobode", izjavio inspektor policije Federacije BiH Ervin Mušinović.
U toku je treći dan potrage za devojčicom.
 
Dvogodišnja Danka Ilić, koja je nestala u utorak u 13.45, u naselju Banjsko polje kod Bora, ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.
 
Ukoliko građani imaju bilo kakve informacije treba da pozovu policiju na broj telefona 192.
 
U Srbiji je prvi put pokrenut sistem "Pronađi me" koji je namenjen za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica.
  • S56

    29.03.2024 16:48
    Krivo spojeno
    @ novikorisnik

    @S56
    a sta ako su nečiji jarani ili kumovi, onda ih ne treba kazniti?

    Vidi se da ste novi korisnik. Bio sam ironičan, ali ovde prolaze samo bukvalisti. Naravno da ih treba kazniti ako nisu pod nečijom zaštitom, a to je u ovim krajevima više nego čest slučaj i, za sada, se ne može sprečiti.
  • novikorisnik

    29.03.2024 08:52
    @S56
    a sta ako su nečiji jarani ili kumovi, onda ih ne treba kazniti?
  • S56

    29.03.2024 07:15
    Prvo proveriti
    Ako nisu nečiji jarani ili kumovi, treba ih kazniti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.