Građani u Valjevu prekinuli tribinu o projektu Jadar, Rio Tinto saopštio da ne žele dijalog

Kompanija Rio Tinto organizovala je danas u Valjevu prezentaciju projekta "Jadar" koju su prekinuli građani i ekološki aktivisti.
Građani u Valjevu prekinuli tribinu o projektu Jadar, Rio Tinto saopštio da ne žele dijalog
Foto: 021.rs
Na događaj su bili pozvani samo predstavnici lokalnih zajednica, ali su se pojavili i građani i ekološki aktivisti sa porukom da taj projekat ne žele.
 
Iako je, kako prenosi N1, zamisao bila da to bude zatvoren skup, ispred hotela se okupio se veliki broj ekoloških aktivista, a bili su predstavnici različitih ekoloških organizacija mešu kojima i Aleksandar Jovanović Ćuta.
Oni su izdejstvovali da svi oni, kao i mediji, uđu na prezentaciju.
 
"Ja ne želim da vi budete ovde, ali ja odavde nemam gde da odem. To je velika razlika, ja nemam gde da odem", rekao je jedan od aktivista predstavnicima kompanije, dok su ostali vikali "napolje" i "marš iz Srbije".
Jovanović i ekološki aktivisti rekli su reporteru N1 uoči događaja da nastavljaju da prate sva dešavanja vezana za Rio Tinto, jer su uvereni da na projekat "nije stavljena tačka, već zapeta".
 
Kompanija Rio Tinto je potom saopštila da su pojedinci danas "sprečili slobodan dijalog i razmenu informacija" i izražila žaljenje zbog toga.
 
"Sa žaljenjem konstatujemo da su prilikom organizacije javnog dijaloga na temu projekta "Jadar" pojedinci, pretnjama, zastrašivanjem i napadima na predstavnike kompanije i građane Valjeva sprečili slobodan dijalog i razmenu informacija", navodi se.
 
Iz te kompanije su saopštili da je to urađeno "pod izgovorom izražavanja slobodne volje građana koji se protive projektu "Jadar".
 
Kako su naveli, Rio Tinto poštuje pravo građana Srbije na miran protest u skladu sa propisima, te da današanja dešavanja "pokazuju da protivnici projekta ne žele dijalog zasnovan na činjenicama".
 
"Ovakva dešavanja predstavljaju nastavak širenja netačnih i neosnovanih optužbi na račun kompanije", naveli su.
  • Fića

    30.03.2024 11:16
    "snssovci idite u..."
    "snsovci" idite u Palmira Toljatija 5 i pogledajte na šta liči Tržni Centar.
    E, takva bi bila Srbija nakon vas i RT - pustoš .
  • Čarapan

    30.03.2024 07:06
    Mislim da nije tako
    Skup su prekinuli Ćutini iz Beograda ,nemaju veze sa Valjevom
  • Грачаница

    29.03.2024 12:00
    Све загађивање отерати из Србије.Не само Рио Тинто ,већ и Данди,зи Ђин и остале.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.