Ambasador Srbije u Austriji o nestanku devojčice: Najvažnije da se utvrdi ko su osobe sa snimka

Ambasada Srbije u Austriji u kontaktu je sa nadležnima i Srbije i Austrije i čini sve da se što pre pronađu osobe sa snimka u Beču kako bi se utvrdilo da li je sa njima zaista bila Danka Ilić.
Ambasador Srbije u Austriji o nestanku devojčice: Najvažnije da se utvrdi ko su osobe sa snimka
Foto: Pixabay
To je izjavio danas ambasador Srbije u Beču Marko Blagojević.
 
"Mi smo na društvenim mrežama objavili apel svima koji imaju bilo kakve informacije da se jave nama, austrijskoj policiji ili Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije. Mi smo dostupni 24 sata, na dežurnom telefonu i u ambasadi, u vezi sa svim eventualnim informacijama koje bi potvrdile identitet nestale devojčice", rekao je Blagojević za Kosovo onlajn.
Blagojević je istakao da deluju u koordinaciji sa nadležnim službama u Srbiji i Austriji koje se bave tim slučajem.
Sada je najvažnije da se proveri ko su osobe sa snimka koji je napravio jedan državljanin Srbije u Beču kako bi se utvrdilo da li je devojčica koja je bila sa njima zapravo mala Danka Ilić.
 
Ambasada je obavestila i srpske klubove i udruženja u Austriji kako bi dodatno obratili pažnju. Građani mogu dojaviti informaciju na brojeve telefona: 133 za MUP Austrije, +436677704145 Ambasada Srbije u Austriji i 192 MUP Srbije, navedeno je na nalogu srpske ambasade u Beču na društvenoj mreži Iks, prenosi RTS.
 
Kriminalistička služba pokrajine Beč pokrenula je ranije danas istragu u slučaju nestanka Danke Ilić iz Bora, a međunarodnu potragu za njom objavio je u međuvremenu i Interpol.
 
  • xqt

    01.04.2024 07:14
    Ko bi rekao
    Izgleda da u Beču ne postoje kamere za biometrijsko prepoznavanje lica. Beograd je daleko napredniji jer ima takve kamere koje su postavljene bez odgovarajućih odluka i konsultacija.
  • Deks

    01.04.2024 01:31
    Ne izmišljajte, otkud dete nestalo u nekoj zabiti pored Bora da dospe do Beča? I Tijana je nestala pored granice i govorili su svašta pa ništa od toga nija bila istina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.