Počinje testiranje dece za upis u prvi razred osnovne škole

U osnovnim školama danas počinje testiranje dece za upis u prvi razred osnovne škole, a do sada je elektronskim putem, preko portala eUprave pristiglo 18.630 zahteva.
Počinje testiranje dece za upis u prvi razred osnovne škole
Foto: 021.rs
Pomoćnica direktora Kancelarije za IT i eUpravu Biljana Marić rekla je za Tanjug da zakazivanje termina i dalje traje - do kraja maja, do kada traje i testiranje dece.
 
"Preko portala eUprava roditelji, odnosno drugi zakonski zastupnici, već od 20. marta su imali mogućnost da zakažu termin za upis dece u željenu osnovnu školu", rekla je Marić.
Prema njenim rečima, u skladu sa kalendarom Ministarstva prosvete zakazivanje termina je moguće uraditi do kraja maja, do kada zvanično traje i testiranje, odnosno upis dece u prvi razred, a postoji mogućnost i naknadnog upisa do kraja avgusta.
Dodaje da u slučaju da roditelji žele da promene školu ili propuste termin, najbolje je da novi termin zakažu u dogovoru sa školom, ali to mogu učiniti i preko portala.
 
"Ishodi testiranja, odnosno rezultati nema potrebe da budu dostupni ni javno, ni roditeljima. Testiranje se obavlja u osnovnim školama. To rade stručni saradnici - pedagozi i psiholozi i to se radi sa ciljem što bolje procene dece, formiranja odeljenja. Roditelji sve informacije mogu da dobiju u školi", rekla je Marić.
  • CItalac

    01.04.2024 12:07
    Ishodi testiranja, odnosno rezultati nema potrebe da budu dostupni ni javno, ni roditeljima. ONI SU STRUČNI, ONI ŽELE DOBRO. MI ne znamo ništa i srećni smo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.