Mađarska poslala u Srbiju novu grupu od 32 policajca

Mađarska policija poslala je u Srbiju novu grupu od 32 policajca koji će, zajedno sa srpskim kolegama, učestvovati u "zaštiti evropskih granica od ilegalnih migracija".
Mađarska poslala u Srbiju novu grupu od 32 policajca
Foto: Pixabay
To je objavljeno na sajtu policije u toj zemlji.
 
Reč je o 16. rotaciji mađarske policije u Srbiji.
Načelnik Uprave granične policije Laslo Balaž je rekao da je Mađarska izložena dvostrukom migracionom pritisku - sa istoka se očekuju ljudi koji beže od rata u Ukrajini, a na južnoj granici preduzimaju se akcije protiv ilegalnih migranata.
 
"Posvećeni smo sprečavanju ulaska ilegalnih migranata u našu zemlju i na teritoriju Evropske unije, zbog čega moramo blisko sarađivati sa vlastima susednih zemalja", istakao je on.
On je rekao da je zahvaljujući efikasnoj akciji mađarske i srpske policije smanjen broj pokušaja ilegalnog prelaska granice na južnom delu granice.
 
"Krijumčari redovno menjaju pravce i metode transporta ilegalnih migranata u zemlje odredišta, uzimajući u obzir putnu infrastrukturu i uslove terena - koristeći takozvane alternativne rute", rekao je Balaž.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Danas se slavi Dan pobede nad fašizmom

Dan pobede nad fašizmom obeležava se danas u znak sećanja na 9. maj 1945. godine, kada je bezuslovnom kapitulacijom Nemačke okončan Drugi svetski rat u Evropi.

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.