Brnabić: Vučić nosilac liste za beogradske izbore, taj brend je ogromna čast, SNS prikuplja potpise

Potpredsednica Glavnog odbora SNS Ana Brnabić izjavila je da će nosilac liste sa kojom će ta stranka sa svojim partnerima, nastupati na beogradskim izborima, biti Aleksandar Vučić.
Navela je i da je "ogromna čast biti pod tim brendom".
 
"Idemo u širokom frontu, nosilac liste je Vučić, ali će biti tako da će u zagradi biti imena svih koalicionih partnera. Želimo jasno da pokažemo Beograđanima sa kim sve idemo. Ponosimo se time", rekla je Brnabić za TV Prva.
Brnabić je istakla da je počastvovana nekim imenima koja su na listi, ali da ne može da otkrije kako će se lista zvati.
 
Ona je navela da taj "široki front" čine "SNS, Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija, PUPS, Srpska radikalna stranka, Pokret socijalista, SDP Rasima Ljajića, SNP Nenada Popovića, Udruženje građana "Porodični alarm", Zelena stranka Ivana Karića, Andreja Mladenović sa svojom strankom".
"Nadam se da je to - to, ako nekog nisam zaboravila", dodala je Brnabić.
 
Kako je rekla, javili su se i ljudi na koje nisu računali, što je, kako kaže, bilo "jako pozitivno iznenađenje" i da je počastvovana što su ta imena na listi.
 
Počelo prikupljanje potpisa
 
Potpredsednica Glavnog odbora SNS Ana Brnabić potpisala je danas listu podrške SNS za beogradske izbore, a potom je počelo prikupljanje potpisa.
 
Podršku SNS pružili su i Goran Vesić, Nebojša Bakarec, Nebojša Stefanović, Irena Vujović i Aleksandar Antić.
 
"Očekujem da ćemo već koliko sutra predati potpise podrške za listu", rekla je Brnabić pošto je dala podršku u Odboru SNS za opštinu Savski venac.
 
Navela je da je jutros prilikom nabrajanja koalicionih partnera slučajno izostasvila da navede Savez vojvođanskih Mađara i Srpsku stranku Zavetnici.
 
Najavila da će sledeće nedelje zvanično pozvati opozicionu koaliciju "Srbija protiv nasilja", kao i sve parlamentarne stranke, da bi razgovarali o formiranju komisija za biračke spiskove i dodala da je to moguće uraditi u roku od 48 sati.

Odluka GIK o obrascima

Gradska izborna komisija (GIK) danas je na prvoj sednici za izbore za odbornike Skupštine Beograda, raspisane za 2. jun, donela odluku o nazivu i izgledu obrazaca za podnošenje izbornih lista kandidata za odbornike, saopšteno je iz GIK.

Komisija je donela odluku i o nazivu i izgledu obrazaca za podnošenje prijava za posmatranje rada GIK u postupku sprovođenja izbora.
 
Na sednici je usvojena i dopuna dnevnog reda na osnovu koje će se od Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave zatražiti obaveštenje o proveri upisa birača u jedinstveni birački spisak.
  • Voja

    11.04.2024 10:23
    SDP
    SDP Rasima Ljajića i ostali sa autobusom glasača su neuništivi.
  • pajo patak

    07.04.2024 13:18
    @agamemnon
    ja bar nisam iz Njemačke sa bauštele.
  • Agamemnon

    07.04.2024 08:21
    @paja patak
    Sabirni centar , Diznilend , odakle ti ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.