SSP traži izvinjenje načelnika kriminalističke policije: Uvredio građane Bora, posebno Vlahe

Poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) iz Bora Irena Živković zatražila je od visokog policijskog zvaničnika Ninoslava Cmolića da se javno izvini svim stanovnicima borskog okruga, naročito Vlasima.
Cmolić je na više televizaja govorio o istrazi o ubistvu dvogodišnje devojčice iz Bora, a tokom jednog gostovanja je, između ostalog, kazao da su osumnjičeni - Vlasi.
 
Živković je zatražila izvinjenje od Cmolića, koji je načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP).

"Izrekli ste u javnom prostoru stvari koje se označavaju kao širenje nacionalne mržnje u najmanju ruku, povezujući monstruozan čin ubistva devojčice, za kojom čitav Bor plače, sa karakteristikama ovog podneblja, običajima, jezikom, generalizujući i vređajući svakog stanovnika borskog okruga, a naročito Vlahe, koji su na ovim prostorima starosedeoci", kazala je Živković

Navela je da time Cmolić "povezuje dva monstruma sa svima koji žive u Boru i borskim selima".
 
Kako je kazala "oni nemaju pripadnost - ni nacionalnu, ni versku, ni političku, ni jezičnu - oni su prosto monstrumi".
 
"Ovo područje, koje vređate, izgradilo je pola bivše SFRJ svojim radom i nesebičnošću, a kada govorimo o Vlasima, koje ponižavate svojom izjavom, mogli biste malo i da naučite koliko su se Vlasi od Prvog srpskog ustanka borili, rame uz rame sa Srbima", dodala je.
 
Pozvala je načelnika UKP i da se "osvrne na gomile zločina koji se dešavaju, a na koje on ne reaguje, jer počinioci imaju političku zaštitu Srpske napredne stranke".
  • Neko

    08.04.2024 06:08
    Nacionalna manjina
    Bolje da nađe telo devojčice umesto da vređa.Izvinjenje pod obavezno!
  • A3

    07.04.2024 19:15
    Načelnik?????
    cmolić se dokopao kamera pa je morao da iskoristi priliku i nalupetao se.
  • Jedan dan

    07.04.2024 16:30
    Može li samo jedan?
    Može li jedan dan da prođe, jedana tragedija, jedno zlo da ga ovde zvaničnici ne povežu sa nekom drugom verom i nacijom? Sramota me je gde živim. Shvatite više da u svakom žitu ima kukolja. Čovek je Čovek ako je čovek. Monstruma ne određuje ni vera ni nacija. Aman više

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.