Počela registracija električnih trotineta: Poznato koliko košta

Cena izdavanja nalepnice za laka električna vozila odnosno trotinete iznosi 1.560 dinara, dok je cena obrasca nalepnice 500 dinara.
Počela registracija električnih trotineta: Poznato koliko košta
Foto: Pixabay
Ova stavka propisana je u Uredbi o dopunama Uredbe o cenama usluga koje vrši Agencija za bezbednost saobraćaja, a prenosi Nova ekonomija.
 
Građani svoja laka električna vozila (konkretno, električne trotinete) mogu registrovati do 15. juna, jer će od tog datuma samo registrovani e-dvotočkaši moći da učestvuju u saobraćaju.
Kako je ranije propisano Pravilnikom o načinu izdavanja, vođenja evidencija, izgledu i načinu postavljanja nalepnice za laka električna vozila, svako ko poseduje ovaj električni dvotočkaš moraće da podnese zahtev za izdavanje nalepnice.
 
U zahtevu za izdavanje nalepnice treba navesti lične podatke (ime i prezime, JMBG, datum rođenja, mesto rođenja), podatke o prebivalištu (mesto, poštanski broj, ulica i kućni broj, telefon, e-mail), kao i podatke o lakom električnom vozilu (marka, trajna nominalna snaga elektromotora, najveća konstruktivna brzina, masa praznog vozila).
Uz zahtev se mora dostaviti i tehnička dokumentacija za lako električno vozilo, iz koje se može utvrditi marka vozila, trajna nominalna snaga elektromotora, najveća konstruktivna brzina i masa praznog vozila.
 
Takođe, uz nju je potrebno dostaviti i fotokopiju ili očitanu ličnu kartu, popunjenu i potpisanu izjavu na posebnom obrascu, ali i dokaz o uplaćenoj naknadi na ime izdavanja nalepnice za laka električna vozila.
 
Prilikom obrade zahteva, na tehničkoj dokumentaciji, koja je sastavni deo obavezne dokumentacije, upisuje se serijski broj nalepnice, datum izdavanja, potpis lica koje izdaje nalepnicu, dok će se dijagonalno preko prednje strane stavljati pečat sa oznakom "Izdata nalepnica".
 
U slučaju oštećenja ili uništenja nalepnice, po zahtevu se može izdati nova.
Nalepnica treba da se postavi na lako uočljivo mesto, u gornjem delu nepomičnog stuba upravljača vozila, u zavisnosti od konstrukcije upravljača, a nakon što se postavi nalepnica, ona će biti i fotografisana kao i mesto na kom je postavljena.
 
Prijem i obrada zahteva, izdavanje i postavljanje nalepnice vrši se na mestima koja Agencija za bezbednost saobraćaja utvrđuje na svom sajtu www.abs.gov.rs.

Komentari 109

  • Zoran Rakočević

    23.04.2024 13:57
    Gde se obavlja registracija
    Adresa gde je registracija trotinet a...
  • bezimeni

    20.04.2024 10:42
    fali još novaca
    1560 + 500 prečutali Ste i 380 (neka taksa) + 60 (provizija) ako platite elektroski onda bez zadnje cifre i to sve bez računa ukupno 2500. A i dokumentacija koja treba je još bolja. Potreban je SAMO papir gde je navedena Specifikacija (ili sa nekog sajta ili PDF) ostalo ih ne interesuje. Ima i ostalo retki znaju
  • pešak

    12.04.2024 06:09
    svasta bre
    Normalne drzave odavno su uvele registracije trotineta i mnogo stroze usliove za njihovo koriscenje. Umesto takse,ovde bi trebalo uvesti PSP

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.