Članica predsedništva SSP Ana Stevanović napustila stranku zbog razilaženja u stavovima

Članica predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) i internacionalna sekretarka stranke Ana Stevanović Đukić saopštila je danas da je podnela ostavku na sve stranačke funkcije.
"Razlozi za ovu odluku su brojni, budući da ona nije doneta u trenutku, no ključan razlog je nepovratno razilaženje u stavovima", napisala je Stevanović Đukić na društvenoj mreži Iks i dodala da je članica SSP bila pet godina, od njenog osnivanja.
 
Najavu bojkota predstojećih beogradskih izbora 2. juna, kako je navela, smatra pogrešnom.
"Uslovi jesu očajni i neravnopravni, no, neizlaženjem na njih se postojeće stanje prolongira za još četiri preduge godine, a trenutne pozicije se cementiraju", ocenila je ona.
Stevanović Đukić smatra i da, ukoliko je opozicija na decembarskim izborima bila blizu pobede, onda bi predstojeća dva meseca stranački aktivisti trebalo da iskoriste i učine "doslovno sve što je moguće za svaki glas".
 
"Velika je šteta što unutar opozicije nije na tu temu bilo šire debate, niti saglasnosti", navela je bivša članica predsedništva SSP.
 
Dodala je da je ona, kao internacionalna sekretarka, uspela da postavi SSP na međunarodnu mapu evropskih socijaldemokratskih stranaka i uvede stranku u Partiju evropskih socijalista (PES), "zahvaljujući kojima se širom Evrope čulo o dešavanjima na decembarskim izborima".
  • Dragi Điki

    10.04.2024 05:42
    Opet bojkot?
    Od prošlog bojkota bilo je velike koristi za vlast. Vučić se smejao opoziciji u lice davši mandat Kebari, Languri, Pajkiću...
    Žao mi je samo što Ana Stevanović nije maznula poslanički mandat SSP-u kao što je to uradila DJB-u prilikom prošlog preletanja. Dragi Điki nije ti tada smetalo da imaš poslanike preletače bez učešća na izborima. Za DJB sam tada glasao. SSP jedino kao deo jedinstvene ima moj glas.
  • Marko

    10.04.2024 05:36
    Marko
    Pod ovakvim uslovima Izbori su obesmisljeni! Svi znamo i vidimo da je AV BG izgubio ali sta sve radi to je čist Kriminal vec 12 godina! Tako nesto svako moralan čestit i odgovoran treba bojkovati jer postaješ saucesnik! Sta treba izaci i na svakog Gradjanina imate prijavljenih dvoje fantomskih birača…to nisu Izbori niti mogu ikada biti! U našoj zgradi od prijavljenih 43 stanara imate jos 50 i kome se žaliti niti iko ima volje da vodi istragu i sl.kada je kod AV SNS i njihove Policije i Sudstvu nož i pogača! Ako neko iz EU ne organizuje civilizovane Izbore onda nema izlaska se na Ulice! Ovog mišljenja nisam samo ja već vecina Gradjana koji”misle” da se sve rešava demokratskim Izborima kao u svim civilizovanim i pravnim državama sto u ovakvoj Srbiji nepostoji odavno!!!
  • Lalo

    09.04.2024 23:51
    hau jes no
    Jezivo je kakve su političke analfabete liberali, ali ok, od njih se ne može očekivati ništa drugo nego umišljenost i umišljena moralna superiornost. Kakav rezultat se postiže bojkotom izbora, ako sistem ne poznaje izlazni cenzus? Da li je realno da ljudi ne mogu da nauče apsolutno ništa čak ni iz vlastitog rđavog iskustva? Pa, bojkotovali su izbore 2020. godine, to su bile dve najlepše godine za vlast SNS-a. Kako misle da finansiraju lokalnu političku organizaciju, ako neće da uđu u lokalne institucije sistema? Očigledno da Đilas ima čvrstu nameru da čvrsto drži na uzdama, kratkom povocu i platnom spisku celu liberalnu (i ne samo liberalnu) opoziciju. Ova žena mu je opalila šamarčinu da mu zvoni u ušima narednih mesec i po dana, za razliku od Bobana Stojanovića koji je pokušao da ga smiri u emisiji pre neko veče. Da li ste videli Đilasovu reakciju kada je Stojanović pozvao na odgovornost za dosada učinjeno (pa onda to povukao rekavši da to nije nikakva lična kritika)? Da li je to reakcija zrelog i psihički stabilnog čoveka? Da li se i po čemu to razlikuje od Vučića? Daleko bilo da podržavam SPN (niti SNS), ali bojkotovati izbore, a da ne postoji izlazni cenzus - što nam je Đinđić ukinuo da bi progurao Labusa, pa mu ni to nije uspelo - potpuno je suludo. Takođe, teza o apstinentima je smešna - Boris Tadić je izgubio izbore 2012. godine, a osvojio je 500000 više glasova nego SPN na prošlim izborima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.