Sedmi dan potrage za telom devojčice: Pripadnici UKP-a u okolini kuće osumnjičenog za ubistvo

Sedmi dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić i dalje traje potraga za telom devojčice.
Pripadnici Uprave kriminalne policije (UKP) Bor i beogradskog UKP-a zajedno sa vatrogasnim kamionom sa posebnom opremom za pretragu terena u utorak su stigli u selo Zlot, u okolini kuće D. D, osumnjićenog za ubistvo devojčice.
 
Inspektori pregledaju okolinu, dok pripadnici Sektora za vanredne situacije i dalje pretražuju potok koji je u blizini.
U ponedeljak se pretraživao drugi deo Lazarevog kanjona, nakon što je policija, zajedno sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja, pretražila prvih 3,5 kilometara. Pretražena je i jama iznad kanjona, doboka 70 metara.
 
Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta na porodičnom imanju.
Nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora, osumnjičena za ubistvo, i oni su sprovedeni u Više javno tužilaštvo u Zaječaru na saslušanje. Reč je o radnicima "Vodovoda", kojima je određen pritvor do 30 dana. Na teret im se stavlja krivično delo - teško ubistvo u saizvršilaštvu.
 
Tužilaštvo je saopštilo da je D. D. priznao zločin, dok se J. S. branio ćutanjem. Uhapšeni su otac i brat jednog od osumnjičenih zbog sumnje da su pomogli da se telo premesti na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog za ubistvo D. D. preminuo je u Policijskoj upravi u Boru.
 
U međuvremenu, direktor JP "Vodovod" u Boru podneo je ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga.
  • Mario

    10.04.2024 13:11
    "Kako može ili mogu da nekazu gde je telo devojčice"

    Zato što pravosuđe (i Ustav) podrazumevaju da je svako nevin sve dok nije sudskim postupkom dokazano suprotno, i ima pravo da se brani ćutanjem, odnosno pravo da se suzdrži od izjava koje bi mogle da inkriminišu. Nadam se da sam pojasnio - sviđalo nam se to ili ne to je njihovo pravo i pravo svakog od nas. U suprotnom bi zloupotrebe bile na svakom koraku.
  • Izvidjac Futog

    10.04.2024 10:36
    Kako
    Kako može ili mogu da nekazu gde je telo devojčice.Nesto nije u redu sa zakonom ako monstrumi mogu da kalkulišu i zamajavaju policiju tužilaštvo i roditelje od devojčice.Pa oni bi trebalo da je sve kako treba da priznaju za 15 minuta ajd neka bude i pola sata posle početka saslusavanja.Otac se žali da mu je salata pogazena zlocinac je i dalje monstrum i zlocinac sada još i proračunat.Neću više da ništa komentarišem i dajem bilo kakve predloge u vezi saslusavanja zlikovca da me nebi neki paragraf potkacio.Jer kao sto vidim zakon je vrlo čudan i ništa nije nemoguće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.