Mali: Vučić poslao pisma liderima u Evropi povodom najave prijema Kosova u Savet Evrope

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je jutros da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao pisma svim liderima u Evropi, povodom najave prijema Kosova u Savet Evrope.
Mali: Vučić poslao pisma liderima u Evropi povodom najave prijema Kosova u Savet Evrope
Foto: 021.rs
"Prvi izazov za nas je upravo Savet Evrope i ta borba koja nam predstoji", rekao je Mali za televiziju Hepi, dodajući da će Srbija uraditi sve da ne dođe do tog prijema.
Prema njegovim rečima, Srbija trpi pritiske koji su, kako je ocenio, "nikad veći".
Kako je naveo, to su brojni problemi u regionu, misli se i na Bosnu i Hercegovinu i Republiku Srpsku, na situaciju na Kosovu i Metohiji, na pitanje uvođenja sankcija Rusiji, a velika pretnja je i rezolucija UN za genocid u Srebrenici.
  • Fantom iz opere

    13.04.2024 08:16
    A u tom pismu piše
    Možete mazati ovde oči raji, al zna se dobro šta se iza brda valja. Obaveza da ne blokiramo ulazak u evropske institucije. Zar ne lažni doco?
  • Stevica

    12.04.2024 16:15
    kome piše
    Nije pisao njima. On sa njima zapravo ne komunicira. A ni oni sa njim. On uvek piše Informeru, Alo, Srpskom telegrafu, Pinku, Hepiju itd.
  • Temerinac

    12.04.2024 11:41
    Ako prime Kosovo u SE, istog sekunda Srbija treba da izađe iz SE i da pred izbore u EU da im pokvari Bal Vampira, jer to može da se uradi, a ne da kuka za nečim što ne može da se uradi ili zbog nečega na šta ne može da se utiče !
    Takođe Srbija treba odma po prijemu Kosova u SE da objavi da od sada ukida "EU posrednika" u dijalogu sa Kosovom i da sve vraća u SB UN u prisustvu Kine i Rusije. Kada ako ne sad ? Baš je pravo vreme za to pred EU izbore, a posle ukidanja dinara i prijema Kosova u SE !
    A "EU posrednik" ima mandat dobijen iz GS UN što znači da to nije obavezujuća odluka, i Srbija to u svakom sekundu može da odbaci i vrati u SB UN. A Vučić je optuživao Žute da su izbacili pregovore iz SB UN i ubacili EU posrednika, a ćuti da je to neobavezujuća odluka GS UN koju Srbija može da odbaci u svakom trenutku. Sad je prilika za izbacivanje EU posrednika , nema izgovora !!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija