Lufthanza i Austrijan erlajns obustavile letove do Teherana: Prioritet je bezbednost

Nemačka aviokompanija Lufthanza (Lufthansa) i njena austrijska podružnica Austrijan erlajns (Austrian Airlines) saopštile su da obustavljaju letove za Teheran i iz tog grada.
Lufthanza i Austrijan erlajns obustavile letove do Teherana: Prioritet je bezbednost
Foto: Pixabay
Kompanije su saopštile da će letovi biti obustavljeni do 18. aprila i dodale da više ne koriste iranski vazdušni prostor zbog napetosti na Bliskom istoku.
"Zbog trenutne situacije, Lufthanza obustavlja svoje letove za i iz Teherana do četvrtka, 18. aprila, i pažljivo posmatra situaciju", izjavio je neimenovani portparol Lufthanze.
 
Prema njegovim rečima, kompanija više ne koristi ni iranski vazdušni prostor.
Nemačka grupa saopštila je u sredu obustavu letova nakratko, ali je ta obustava sinoć produžena.
 
Austrijan erlajns je učinio sličan korak.
 
"Bezbednost putnika i posade je naš glavni prioritet", saopštila je ta aviokompanija i dodala da stalno procenjuje situaciju na Bliskom istoku.

Te obustave letova dolaze jer je Teheran obećao da će uzvratiti posle smrtonosnog napada 1. aprila na njegov konzulat u Damasku. Iranske vlasti za taj napad optužuju Izrael.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.