Orlić: Kosovo će biti primljeno u Savet Evrope jer tako žele velike sile

Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić rekao je danas da će Kosovo biti primljeno u Savet Evrope jer tako žele velike sile, kao mentori kosovske nezavisnosti.

On je, gostujući na TV Hepi, ocenio da to nema veze ni sa kakvim dogovorom jer, kako je istakao, Priština ne poštuje dogovore, a ni kriterijume koji su joj postavljeni.

"Tri kriterijuma su imali, da osnuju Zajednicu srpskih opština, da prekinu nezakonitu eksproprijaciju na severu Kosova, a tek pod tri je bilo vraćanje imovine manastiru Dečani", podsetio je Orlić.
 
Istakao je da je Priština ispunila samo treći kriterijum, ali da je njihovim mentorima i to bilo dovoljno da pokrenu proceduru za prijem u Svate Evrope.
Orlić je prokomentarisao i nedavni boravak predstvnika dela srpske opozicije u Bundestagu.
 
On je rekao da "dok se neko bori za Kosovo, neko se slika sa najvećim mrziteljima i protivnicima Srbije".
 
"Slikaju se sa Mihaelom Rotom, sa čovekom koji nas jer optužio za sve živo, moguće i nemoguće. Otišli su tamo da govore sve najgore o čoveku koji se bori za svoju zemlju (Aleksandru Vučiću) i daje sve od sebe da sačuva Kosovo", zaključio je Orlić.
  • Toni

    15.04.2024 11:05
    A ti
    Kao deo vladajuce kaste nista nisi uradio da se to spreci. Prema tome dabome...cuti i ti si za! Izdajnici
  • Za 12

    13.04.2024 23:15
    Godina
    Ništa za Srbiju dobro niste uradili
    Ali ste obučeni u kvalitetnija odela i usavršili nekoliko načina držanja vinskih čaša
  • Раде

    13.04.2024 14:46
    Раде
    А који мој ви радите 12 година? То је дуг период и довољан ако су Демократе било шта забрљале да ви исправите! АВ је од било ког највише урадио да Косово буде у СЕ ЕУ и НАТО-у од било кога до сада! Нисам ја нагасирао Србе са Косова на исцениране балван блокаде већ твој газда АВ! Ај сјаши више и боље врати четири плате које отимаш од људи којима је потребно! Мршшш

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.