Najsiromašniji penzioneri dobijaju paket pomoći - evo šta se sve nalazi u njemu

Prijava za dodelu paketa pomoći koje dele Savez penzionera Srbije (SAPENS) i Udruženje penzionera Srbije (UPS) "Nezavisnost" počela je 10. aprila.
Najsiromašniji penzioneri dobijaju paket pomoći - evo šta se sve nalazi u njemu
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Pravo na paket pomoći imaju penzioneri čija penzija ne prelazi 24.987 dinara, a za dodelu oko 55.000 paketa izdvajeno je oko 112 miliona dinara, piše Nova ekonomija.
 
Prijave za dodelu paketa se mogu podneti zaključno sa 29. aprilom, a rang-liste će biti objavljene na oglasnim tablama udruženja i odbora korisnika fondova, kao i filijala PIO fonda 30. aprila ove godine.
 
Podela paketa počeće 20. maja.
Prilikom podnošenja prijave potrebno je da korisnici ponesu poslednji penzijski ček (izveštaj iz banke), kao dokaz o visini penzije.
 
Ukoliko korisnik prima i penziju iz inostranstva, zbir dve ili više penzija ne sme biti veći od 24.987 dinara.
 
Kako je objavio PIO fond, prilikom utvrđivanja rang-liste za dodelu solidarne pomoći prednost imaju samohrani korisnici ili korisnici u višečlanom domaćinstvu kome je jedini izvor prihoda penzija, a prioritet će dobiti stariji pezioneri.
Prigovori na rang listu se podnose u roku od osam dana od dana objavljivanja liste na oglasnoj tabli, a rešavanjem uloženih prigovora se utvrđuju konačne rang-liste (najkasnije do 17. maja).
 
Nabavka paketa poverena je Savezu penzionera Srbije, koji će ih i distribuirati udruženjima i odborima penzionera za dalju podelu.
 
Šta se sve nalazi u paketu?
 
SAPENS je objavio i javnu ponudu u kojoj se navodi i šta će biti sadržina paketa solidarne pomoći koji će morati da se isporuče na 176 lokacija u Srbiji.
 
Sadržaj paketa će biti sledeći:
 
– Kuhinjska Tuzlanska so, kilogram
– Šećer kristal kilogram, Crvenka
– Brašno T500 kilogram, Danubius (dva komada)
– Ulje suncokret (litar), Dijamant
– Pirinač kočanski 400 grama
– Testenina pužići 400 grama Grano doro
– Supa kokošija 65 grama Yumis
– Tunjevina komadi u suncokretovom ulju 160 grama Ocean
– Bebi sapun sa pantenolom, glicerinom i uljem nevena, Nevena, 78 grama
– Zubna pasta triple action 75 mililitara Colgate
– Deterdžent Duel – đurđevak tri kilograma
 
Okviran broj paketa koji nabavlja SAPENS je 55.000 komada, svaki paket mora biti isti, a glavni kriterijum za nabavku je cena.

Komentari 35

  • Gacic Serafin

    15.04.2024 15:00
    X
    Sirotinja,nepismeni,bolesni,..su dobrodosli svakom nacistickom,diktatorskom ..rezimu..svi oni imaju pravo glasa a veoma je lako vladati i upravljati njima..drzavnim parama se kupuju njihovi glasovi.Prosta matematika,za naci- rezim vredniji su 2 nepismena od akademika ili dobitnika Nobelove nagrade.
  • Zemlja čudesa

    15.04.2024 14:06
    Paradox
    Udruženje penzionera Srbije (UPS) "Nezavisnost" zavisnih od socijalne pomoći? Još samo da osnujemo patriotsku stranku "Vuk Branković" i antifašistički savez "Duče".
  • Duda

    15.04.2024 12:08
    Al su se pretrgli

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.