Vučić osudio napad na državljane Hrvatske u Pančevu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je oštro osudio napad na hrvatske državljane u Pančevu, ocenivši taj izgred nedopustivim i nečim što se ne sme događati u budućnosti.
Vučić osudio napad na državljane Hrvatske u Pančevu
Foto: 021.rs
"Prvo da kažem da je to nedopustivo. Najoštrije osuđujem i oni koji su to učinili moraju da odgovaraju", rekao je Vučić u Mostaru gde je prisustvovao otvaranju Međunarodnog sajma privrede Mostar 2024.
Kako prenosi Hina, Vučić je rekao da su ga o tom incidentu izvestili iz hrvatske delegacije koju predvodi premijer Andrej Plenković.
 
"Nigde kod nas i u regionu takve stvari ne smeju da se događaju", dodao je.
Vučić je rekao i da je potrebno jačati međusobno poverenje i graditi odnose s više iskrenosti u "hrvatsko-srpskim i bošnjačko-srpskim odnosima".
 
Četvorica hrvatskih mladića napadnuta su, a dvojica i teško pretučena 13. aprila u Pančevu. Napadnuta su i dvojica Srba koji su stali u obranu hrvatskih mladića, navodi Hina.
 
Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske tim povodom je uputilo Srbiji oštar protest.
  • gosn mikica

    17.04.2024 09:16
    jeste
    tako su i hrvati kad su bacali u more...
  • Plaćač poreza

    17.04.2024 07:02
    Vučić svojom navijačkim uličarskim ponašanjem je promoter nasilja, podela, sukoba već 30 godina. Zajedno sa Šešeljem je podsticao svako nasilje i nacionalni sukob. Sa Vučićem i Dačićem nema budućnosti, pomirenja i napretka za Srbiju. Srbija sa njima stoji u devedesetih godinama prošlog veka. On u stvari obožava nasilje ali nad slabijim od sebe. Pred jačim puzi.
  • Ssy

    17.04.2024 06:34
    Šta kaže Monti Pajton?
    Osoba koja se služi gomilom batinaša, osuđuje nasilje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija