Krasnići i Haradinaj pozdravili podršku članstvu Kosova u Savetu Evrope

Predsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Memlji Krasnići zahvalio se večeras svima koji su svojim glasom "pogurali članstvo Kosova u Savetu Evrope".
Krasnići i Haradinaj pozdravili podršku članstvu Kosova u Savetu Evrope
Foto: Pixabay
"Posebno se zahvaljujem svom prijatelju, Lulianu Bulaiju, rumunskom poslaniku, koji je kao predsednik APE grupe ALDE, čiji je član i DPK, zajedno sa poslanicima naše grupe, doprineo svakom koraku u ovom procesu", napisao je Krasnići na Fejsbuku.
 
Dodao je da sada sa "optimizmom, posvećenošću i lobiranjem", čekaju konačno glasanje Komiteta ministara spoljnih poslova koje će biti održano za mesec dana.
I predsednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj pozdravio je današnju podršku u Parlamentarnoj Skupštini Saveta Evrope članstvu Kosova u toj organizaciji, rekavši da to predstavlja "kolosalan korak u međunarodnoj afirmaciji pozicije Kosova".
 
Haradinaj je na Fejsbuku napisao da su "građani Kosova uspostavili čvrste temelje demokratije, ljudskih prava i sloboda".
"Ovu posvećenost, ukorenjenu u duhu Ustava i duhu građana, zemlje članice Saveta Evrope su cenile", napisao je on.
 
Ministarka spoljnih poslova Kosova Donika Gervala izjavila je večeras, posle glasanja u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope o aplikaciji Kosova za članstvo u toj organizaciji, da je to važan korak koji dokazuje "izuzetan napredak Kosova u jačanju demokratije, vladavine prava i zaštiti prava svih građana, posebno manjinskih zajednica".
 
Sa 131 glasom "za" i 29  "protiv", PSSE je glasala za izveštaj Dore Bakojani, kojim se preporučuje Komitetu ministara da u maju donese konačnu odluku, navela je Gervala, koja je prisustvovala raspravi u parlamentu, prenosi RTK.
 
Gervala je naglasila da do punopravnog članstva Kosova u SE ima još mnogo posla, ali da je sada prilika da se zahvali "svima koji su od početka Prištinu podržavali na tom teškom putu".
  • gosn mikica

    17.04.2024 09:14
    hehe
    sirotinja se raduje što će biti veća sirotinja !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.