Advokati tražili ukidanje pritvora za 22 "vračaraca": Odobreno jednom

Veće Specijalnog suda u Beogradu ukinulo je pritvor Stevanu Mandariću, jednom od optuženih pripadnika grupe "Vračarci", koji se terete za tri teška ubistva i šest pokušaja teških ubistava.
Advokati tražili ukidanje pritvora za 22 "vračaraca": Odobreno jednom
Foto: FoNet
Mandariću je određena mera zabrane napuštanja boravišta i obavezan je da se redovno javlja u policijsku stanicu.
 
Sve ostale predloge branilaca sudija je odbila, dok je navela da će sud naknadno odlučiti o predlozima branilaca za prihvatanje jemstva.
Advokati su prethodno tražili ukidanje pritvora Filipu Grujiću, Luki Ceroviću, Danilu Tešiću, Bojanu Šotri, Vuku Ursulovu, Aleksandru Miloševiću, Ivu Bukljašu, Jovanu Bošnjaku, Nikoli Božiloviću, Marku Drakuli, Dejanu Rutanju, Aleksandri Čović, Bogdanu Dimitrijeviću, Nikoli Kačarevića, Marku Taciću, Darku Maletiću, Đorđu Kneževiću, Rajku Topiću, Nikoli Vukojeviću, Aleksandru Neumovskom i Vladimiru Kovačeviću.
Na optuženičkoj klupi u ovom predmetu se nalazi 28 osoba, dok je njih 17 odsutno, neki su u bekstvu, a nekoliko njih je u zatvorima u Evropi. U ovom predmetu optuženo je ukupno 45 osoba, dok se u odsustvu sudi 17, među kojima su i vođe grupe Nikola Vušović, Radoje Zvicer i Uroš Piperski.
 
Vušović i Zvicer su u bekstvu zbog čega im se sudi u odsustvu. Grupa se tereti za ubistva 20. marta Aleksandra Halabrina, 10. septembra Dragana Ristića, i 17. oktobra 2020. godine Aleksandra Šarca.
 
Pokušaji ubistava izvršeni su 7. oktobra na sada pokojnog Lazara Vukićevića, 29. decembra 2019. godine na Samira Divljanovića, 11. maja 2020. na Miloša Nilovića, 27. novembra 2020. godine na Andriju Zarića kao i na Arsenija Stefanovića 1. febraura 2021. godine.
 
Zvicer i Vušović terete se i da su od 2019. do 2022. godine organizovali grupu, čiji pripadnici su između ostalog cijanidom pokušali da otruju Strahinju Savića koji se nalazio u pritvoru u Crnoj Gori i bio je spreman na saradnju sa istražnim organima te države.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija