MUP: Nije tačno da su na graničnim prelazima namerno zadržavani autobusi sa Kosova

MUP Srbije tvrdi da su neosnovani navodi o zadržavanju autobusa sa registracijom Кosova na graničnim prelazima.
MUP: Nije tačno da su na graničnim prelazima namerno zadržavani autobusi sa Kosova
Foto: 021.rs
Takođe dodaju da policija nije nikoga zadržavala, niti je sprečavala ulazak i prolazak kroz Srbiju bilo kom građaninu.
"U toku je pojačana kontrola svih putnika na graničnim prelazima i vrše se bezbednosne provere, a sve u cilju veće sigurnosti i bezbednosti građana, što može prouzrokovati duže zadržavanje na samom graničnom prelazu", navodi se u saopštenju.
MUP je saopštio da je "svim građanima sa teritorije Autonomne pokrajine Кosovo i Metohija dozvoljen neometan ulaz" u Srbiju, navodeći da nisu tačne "insinuacije da im je ulaz zabranjen zbog posedovanja dokumenata izdatih od strane privremenih institucija samouprave u Prištini".
 
Kako su ranije javili mediji u Prištini, autobusi sa kosovskim registracijama od sinoć su zadržavani na graničnim prelazima Srbije sa Hrvatskom i Mađarskom.
  • Ruza

    18.04.2024 15:53
    Autobusi
    A sto bi oni bili izuzeti pregleda od strane policije?!Svako treba da prodje kontrolu-a da su za detaljnu pretragu,samo ih pogledaj,sve je jasno!
  • Sava

    18.04.2024 07:32
    Vučiću nemoj više da se boriš za nas. Kad god si se ti borio mi smo dobili po ušima. Ti si za pink i heppy da tamo škrabaš po tabli.
  • anepitamse

    17.04.2024 21:31
    da se ja pitam
    ja ih ne bih pustio nikada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija