Petković: Bez dogovora sa Prištinom, naredna runda pregovora sledeće nedelje

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da u Briselu nije bilo trilateralnog sastanka Srbije, Kosova i EU.
Prema njegovim rečima, kosovska strana nije želela da razgovara o srpskom predlogu za rešenje pitanje upotrebe dinara na Kosovu.
 
Petković je u Briselu rekao da je EU ocenila kao konstruktivan predlog Srbije i da je to veoma dobra osnova za nastavak razgovora.
Beograd će prihvatiti narednu rundu pregovora koja će se održati naredne nedelje, dodao je on.
U Briselu su danas nastavljeni razgovori u okviru dijaloga Beograda i Prištine, a glavna tema ponovo je bila odluka Centralne banke Kosova da zabrani upotrebu dinara na Kosovu.
 
Specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak, kako su ranije preneli mediji u Srbiji, sastao se odvojeno sa delegacijama obe strane. 
 
RTS je izvestila da je delegaciju Srbije predvodio Petković, a u njoj su bili i finansijski eksperti, dok je kosovsku stranu predstavljao njen glavni pregovarač Besnik Bisljimi.
 
Prethoni sastanak o uredbi Centralne banke u Prištini bio je početkom aprila u Briselu.
  • separatista 35

    18.04.2024 16:16
    Petković i Vučić su Separatisti koji rade na otcepljenju Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija od Srbije. Jer posle Poglavlja 35 u kojem piše da je uslov za članstvo u EU priznanje nezavisnosti Kosova, oni idu i dalje na sastanke gde je EU posrednik !?!
    Svi na Beogradske i Novosadske izbore da oteramo ove izdajnike i separatiste sa vlasti i odbranimo Kosovo i da pregovore vratimo u UN !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.