Na referendumu na severu Kosova do 11 sati glasalo manje od 100 građana

Na referendumu za smenu gradonačelnika četiri opštine na severu Kosova do 11 časova glasalo je manje od 100 građana, pokazuju podaci Centralne izborne komisije (CIK).
Predsednik CIK Krešnik Radonjići rekao je da je izlaznost "vrlo niska". 
 
"Prema podacima CIK, u Leposaviću je do 11 časova glasalo 46 birača, u Zubinom Potoku sedmoro, u severnoj Mitrovici 32, a u Zvečanu nije bilo izašlih na glasanje", rekao je Radonjići.
On je pozvao građane da izađu na referendum i glasaju za ili protiv smene gradonačelnika.
 
Na referendumu pravo glasa na ima 45.556 građana. 
Da bi glasanje bilo uspešno, mora glasati najmanje 50 odsto plus jedan glasač.
 
Ako taj uslov bude ispunjen, biće održani vanredni izbori u zakonskom roku od najmanje 30 a najviše 40 dana.
 
Ukoliko ne bude glasalo više od 50 odsto upisanih, glasanje se smatra neuspelim a novo ne može biti organizovano u narednih 12 meseci.
 
Ambasador EU sa 60 posmatrača prati glasanje
 
Ambasador EU na Kosovu Tomaš Šunjog zajedno sa 60 posmatrača prati glasanje na severu Kosova, saopšteno je iz kancelarije EU u Prištini.
 
"Ambasador EU na Kosovu Tomaš Šunjog posetio je danas biračke centre u Brnjaku i Čabri, selima opštine Zubin Potoku, u okviru Diplomatskog posmatranja koje je organizovala EU na Kosovu", navodi se u saopštenju kancelarije EU.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija