Profesor koji je otkrio Šapićev plagijat savetnik Sava Manojlovića

Lista "Kreni-promeni" objavila je da će savetnik Sava Manojlovića, kandidata te liste za gradonačelnika Beograda, biti dr Slobodan Tomić sa Univerziteta Jork u Velikoj Britaniji.
On će, kako navode, voditi Tim za antikorupciju.
 
Tomić je pre više od 10 godina pokrenuo i sa nekoliko kolega realizovao inicijative da se ispitaju doktorati dva bivša SNS gradonačelnika Beograda, Aleksandra Šapića i Siniše Malog, kao i bivšeg ministra policije, Nebojše Stefanovića, navodi u saopštenju pokret Kreni-promeni. 
Slobodan Tomić je docent na Univerzitetu u Jorku gde vodi master program za profesionalce iz javne uprave i javnih institucija, a predaje na predmetima strateško planiranje, javna uprava, etičko i društveno liderstvo, regulatorno upravljanje promenama u javnom sektoru.
Rođen je, odrastao i školovao se u Beogradu, nakon čega odlazi na master, a potom i doktorske studije u London na Londonsku školu ekonomije (LSE) gde se specijalizovao u oblasti javnih i antikorupcionih politika.
 
U saopštenju se navodi Tomićeva izjava da je "detaljno upoznat sa radom pokreta Kreni-promeni".
 
"Radi se o izuzetno spobodnom timu, neukaljanih, sposobnih, školovanih ljudi, koji znaju kako se promene ostvaruju. Nisam se ni sekund premišljao da se uključim i podržim listu “I ja sam Beograd – dr Savo Manojlović - Kreni-promeni“, izjavio je Tomić.
  • Dr Miggyy

    29.04.2024 09:20
    ŠAŠIĆ, KAKAV DOKTOR?
    Gospodin Šapić je „doktor“ vaterpola, a za doktora nauke, da možda je doktorirao u Nambiji. Ovu državu, nepostojeću, više puta je pominjao. Ipak mora se priznati da se nikada nije izjašnjavao kao doktora nauke, čak se sam sebe demantovao na TV.
  • ex chapman

    29.04.2024 09:05
    @Br 1
    tako je. da se ti skolovani nesto pitaju otisli bi i Srbi i Srbija u k.. odavno :)
    imas ti srece sto ti dolaze sa LSE, Sorbone i tako to. ovi sa Cambridge su jos gori ;)
  • Br 1

    29.04.2024 08:49
    Ti likovi iz Londona će nam glave doći,kao i uvek.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija