FOTO: Dva helikoptera MUP-a pomažu u gašenju požara na deponiji kod Užica

Dva helikoptera MUP-a poslata su u Užice i pomažu u saniranju požara na deponiji "Duboko".
"Helikopteri Kamov Ka-32 i Super Puma H215 velike nosivosti vode, zbog razbuktavanja požara usled obrušavanja desne strane deponije, pružiće podršku gradskim i komunalnim službama koje su angažovane na zatrpavanju požara peskom", saopštio je MUP.
U ministarstvu dodaju da se požari na deponijama gase zatrpavanjem velike količine zemlje u organizaciji upravljača deponije, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, vatrogasci-spasioci iz vatrogasno-spasilačkih jedinica Užice, Čačak, Prijepolje, Kragujevac i Kraljevo, kao i Ministarstva zaštite životne sredine, od prvog dana su na licu mesta i ulažu maksimalne napore u pružanju dodatne pomoći službama lokalne samouprave kako bi požar što pre bio lokalizovan.
 
Inače, ovo je drugi put da gori deponija u proteklih nedelju dana. Zbog požara koji je na deponiji Duboko izbio u noći između nedelje i ponedeljka bila proglašena vanredna situacija.
 
Požar je lokalizovan u ponedeljak. 
 
Na istom mestu, požar je izbio i početkom marta ove godine, kada je gašen narednih 20 dana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija