Krivična prijava protiv muškarca zbog obljube devojčice u Vranju

Policijska uprava u Vranju podnela je krivičnu prijavu protiv D. P. iz Vranja (29), zbog krivičnog dela obljuba nad trinaestogodišnjom devojčicom.
Krivična prijava protiv muškarca zbog obljube devojčice u Vranju
Foto: 021.rs
Tužilaštvo je donelo Naredbu o sprovođenju istrage, a saslušan je osumnjičeni koji se branio ćutanjem, saopštava Više javno tužilaštvo.
Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Vranju, na predlog tužilaštva osumnjičenom je odredio pritvor u trajanju do 30 dana.
U interesu istrage, kao i radi zaštite prava maloletnog lica - deteta, tužilaštvo ne može pružiti detaljnije informacije u ovoj fazi postupka, navodi RTS.
 
Za krivično delo obljuba nad detetom zaprećena je kazna zatvora od pet do 12 godina, bez mogućnosti ublažavanja iste.
Ukoliko se osećate ugroženo u bilo kom smislu, a pogotovo ako je reč o seksualnom uznemiravanju ili napastvovanju, odmah prijavite ili se požalite odrasloj osobi od poverenja iz vašeg okruženja za koju verujete da vam može pomoći.
 
Ukoliko vi ili neko iz vaše okoline trpi seksualno nasilje to možete da prijavite platformi "Čuvam te" OVDE.
 
Moguće je potražiti i savetovanje putem besplatnog telefonskog poziva na broj 116111 (Nacionalna dečija linija).
 
Nasilje možete prijavti i policiji na broj 192.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija