Tepić: Grenel otkrio da su Vučić i Tači bili na pragu odluke o ukidanju suda za zločine OVK

Da li su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i bivši predsednici SAD i Kosova, Donald Tramp i Hašim Tači, dogovorili ukidanje suda u Hagu za zločine Oslobodilačke vojske Kosova?
Tepić: Grenel otkrio da su Vučić i Tači bili na pragu odluke o ukidanju suda za zločine OVK
Foto: Screenshot (YouTube/Radio Slobodna Evropa)
Upravo ova tvrdnja obeležila je sednicu Odbora Skupštine Srbije za kontrolu službi bezbednosti na kojoj je poslanik Srpske napredne stranke Igor Bečić ponovo izabran za predsednika.
 
Članica Odbora i poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić predložila je da pred Odbor budu pozvani nekadašnji američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel i predsednik Vučić zbog nedavnog Grenelovog intervjua koji je vodio sin nekadašnjeg predsednika SAD, Donald Tramp Mlađi.
Ona tvrdi da je Grenel u intervjuu izneo da su on, Tramp, Vučić i Tači ranije "postigli istorijski dogovor koji je podrazumevao ukidanje suda u Hagu za zločine OVK nad srpskim stanovništvom".
 
"Zar ne mislite da bi valjalo da znamo i da Srbija zna da li je ovo tačno ili sada i gospodin Grenel širi neke lažne informacije o Aleksandru Vučiću? Da nam Grenel lepo kaže da li je tačno da je Vučić pravio istorijske sporazume da se ukinu suđenja OVK za zločine nad Srbima? Pozovite i predsednika Srbije – ja snimak imam, možemo da mu pustimo, to je veliki intervju na javnoj američkoj platformi, pa i za slučaj da izbegne da dođe i odgovori nama, možda odgovori bar novinarima“, kazala je Tepić.
Grenel je u intervjuu sa Trampom Mlađim ispričao kako je pozvao tadašnjeg predsednika Kosova Hašima Tačija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Ovalni kabinet kod Donalda Trampa, kako bi se postigao "istorijski dogovor" o ukidanju odeljenja haškog tribunala za zločine na Kosovu.
 
Prema rečima Grenela, tu informaciju je podelio sa ljudima iz Ministarstva pravde, koji su mu rekli da sačeka jer prvo treba obavestiti tadašnjeg specijalnog tužioca Džeka Smita, a danas saradnika Džoa Bajdena. Epilog ovoga je, prema Grenelovim tvrdnjama, bilo to da je Smit u roku od nekoliko nedelja podigao optužnicu protiv Tačija.
Prioriteti Odbora
 
Ona je pohvalila Bečićev rad u prethodnim sazivima tog Odbora, navodeći da je komunikacija bila dobra i zatražila da taj odbor, s obzirom da su sednice zatvorene za javnost, bude otvoreniji prema građanima i da im pomogne da dođu do određenih saznanja.
 
Tepić je ukazala šta bi trebalo da budu tri prioriteta rada Odbora, zbog, kako je navela, "posledica nepažnje rada službi bezbednosti“, što su slučaj nestanka dvogodišnje devojčice Danke Ilić iz Bora zbog kontradiktornih tvrdnji oko dokaza i smrti brata osumnjičenog u pritvoru, kao i slučaj ugrožene bezbednosti inspektora Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića.
  • Koja

    11.05.2024 08:53
    Marinika
    Je smešna hejterka , čekamo promenu partije ...
  • R49

    10.05.2024 16:56
    Ustaljena procedura
    Sad će vrdalama da grmne sa njegovih televizija, samo da mu dovrše sako.
  • The Lalosh

    10.05.2024 16:18
    @Skf
    Ti možda znaš da čitaš, ali si funkcionalno nepismen i ne razumeš šta je napisano. Jer samo nepismeni nisu razumeli iz teksta sledeće:
    1. Neko se u ime Srbije dogovarao da se ukine sud za zločine OVK.
    2. Uz sve patriote i busanje, Američki tužilac je brže bolje podigao optužnicu protiv Tačija da se to ne bi desilo.

    A sad nastavi da žvaćeš sendvič...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija