U Skupštini Kragujevca: Maratonsko ćutanje odbornika, fotkanje za vreme jela i zamalo teži incident

Na prvoj redovnoj sednici Skupštine Kragujevca, koja je održana u utorak, oko 22 sata došlo je do verbalnog incidenta.
Opozicioni odbornici oštro su reagovali na postupak koleginice iz vladajuće koalicije, koja ih je fotografisala dok su u hodniku jeli.
 
To se dogodilo i u prvom delu sednice održane 24. aprila, kada je gradonačelnik Nikola Dašić u jedan sat posle ponoći naručio pice za sve odbornike, a onda su se na portalima i u tabloidima pojavile njihove fotografije dok jedu, uz negativne komentare.
U utorak je gradonačelnik Nikola Dašić uslovno osudio postupak odbornice iz redova vladajuće koalicije, rekavši da to nije u redu ako se dogodilo, ali da nije u redu bila ni reakcija odbornika opozicije, koji su povadili svoje mobilne telefone i slikali odbornicu dok je sedela u skupštinskoj sali.
 
Teži incident je izbegnut tako što je predsednik Skupštine grada dao pauzu od 20 minuta kako bi se "smirile strasti i ohladile glave".
Opozicioni odbornici nastavili su da svoje vreme za diskusiju koriste za ćutanje za skupštinskom govornicom.
 
I početak prve sednice 24. aprila protekao je u istoj atmosferi, pa je nakon 16 sati rada, rasprava "ćutanjem" prekinuta u jedan sat iza ponoći, a njen nastavak zakazan je za 10. maj, ali je ta sednica odložena zbog nedostatka kvoruma.
 
 
Ćutanje opozicionih odbornika je, prema njihovim rečima, reakcija na izbegavanje vladajuće većine da u dnevni red sednice skupštine uvrsti raspravu o navodnoj štetnoj odluci prethodnog Gradskog veća kojom je, prema tvrdnjama opozicije, gradski budžet oštećen za 296 miliona dinara.
 
Danas pre nastavka skupštinskog zasedanja vladajuća većina je prihvatila zahtev opozicije da se na prvoj narednoj sednici raspravlja o formiranju anketnih odbora koji bi ispitali sve finansijske i druge aspekte u vezi sa slučajem Servisa i rekonstrukcije Gradske tržnice. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija