Predložen pritvor za vozača kamiona zbog teške nesreće na Obrenovačkom putu

U Višem javnom tužilaštvu (VJT) u Beogradu saslušan je M. J. (45).
Predložen pritvor za vozača kamiona zbog teške nesreće na Obrenovačkom putu
Foto: Pixabay
Saslušan je zbog sumnje da je kao vozač teretnog vozila, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, 21. maja 2024. godine na Obrenovačkom putu izvršio krivično delo "teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja", usled čega je smrtno stradao vozač autobusa M.R, a 18 putnika zadobilo lake telesne povrede.
Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i zbog uznemirenja javnosti, saopštilo je VJT.
 
Prema naredbi o sprovođenju istrage, postoje osnovi sumnje da je M. J. 21. maja oko 10 časova, ne pridržavajući se odredbi iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, pod dejstvom psihoaktivnih supstanci – amfetamina, upravljao teretnim motornim vozilom Ulicom Braće Joksića, iz smera Uba ka Obrenovcu.
On se, kako se sumnja, kod mesta Stubline isključio iz saobraćaja, zaustavljajući vozilo na šljunkanu površinu, a nakon toga prilikom uključenja u saobraćaj, nije propustio vozilo koje se kretalo putem, pa je udario u autobus kojim je upravljao vozač M.R.
 
M.R. je preminuo na licu mesta, dok je 18 putnika iz autobusa zadobilo lake telesne povrede.
 
Za krivično delo koje se osumnjičenom stavlja na teret zaprećena je kazna zatvora od dve do 12 godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija