Đurić pred glasanje: Rezolucija o Srebrenici dobiće prostu većinu u Generalnoj skupštini UN

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić izjavo je danas u Njujorku uoči glasanja da će rezolucija o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija dobiti prostu većinu država koje glasaju.
Đurić pred glasanje: Rezolucija o Srebrenici dobiće prostu većinu u Generalnoj skupštini UN
Foto: Medija centar Beograd
Đurić je na Instagramu napisao da će zbog toga dan za Srbiju "biti težak i tužan" jer će rezolucija biti donesena "iako većina čovečanstva, pa ni većina država sveta za rezoluciju verovatno neće glasati".
"Istovremeno, danas će za Srbiju biti i veliki dan ponosa, zato što ćemo danas pokazati da jesmo država, država koja hoće i ima snage da brani sebe, država koja hoće da se pita o sopstvenim interesima i da nezavisno i slobodno donosi svoje odluke", napisao je on.
Generalna skupština Ujedinjenih nacija (GS UN) glasaće danas o rezoluciji kojom se 11. jul proglašava Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici i osuđuju negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.
 
Nacrt Rezolucije o Međunarodnom danu promišljanja i sećanja na genocid u Srebrenici uvršćen je u dnevni red 82. Plenarnog sastanka pod tačkom Kultura mira.
 
Sednica je počela danas u 16 časova.
  • NS

    23.05.2024 21:14
    Bravo Aco legendo. Svaka čast ne mogu svi Srbi odgovarati zbog pojedinaca kao što je Pićuka
  • NS

    23.05.2024 20:54
    @Pićuka
    Bravo Aco legendo. Gde god se pojaviš osvetlaš nam obraz. Nama prosto a Pićuka prost
  • @A

    23.05.2024 20:00
    pa rek'o av da smo mi mali, a oni su veeeliki, i znači da je tamo naša prosta manjina, a njihova je prosta vecina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija