Vučić se ogrnuo zastavom Srbije nakon glasanja o Rezoluciji o Srebrenici: Ponosan na svoju zemlju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ogrnuo se zastavom Srbije, pošto je u UN usvojena rezolucija kojom se 11. jul uspostavlja kao Međunarodni dan sećanja na žrtve genocida u Srebrenici.
Rezolucija je usvojena sa 84 glasa za i 19 protiv, dok je 68 država bilo uzdržano.
 
Po objavljivanju rezultata glasanja, Vučić je na sednici GS UN prvo držao zastavu Srbije u rukama, a potom se ogrnuo njome. 

Prethodno je, tokom obraćanja na sednici GS UN, rekao da je predložena rezolucija o Srebrenici "izrazito politizovana", da će otvoriti Pandorinu kutiju, da neće doprineti pomirenju ni u BiH ni u regionu, i pozvao sve države članice da glasaju protiv tog dokumenta.

Na kraju izlaganja, Vučić je rekao da je predsedavajućem doneo poklon - zastavu Srbije, "zastavu hrabrih", navodeći da Srbija danas "brani svet i principe međunarodnog prava".

"Ponosan na svoju zemlju", poručio je Vučić potom i na Instagramu.

Podsetimo, za usvajanje Rezolucije o Međunarodnom danu promišljanja i sećanja na genocid u Srebrenici na plenranom sastanku Generalne skupštine UN glasali su predstavnici 84 zemalja, među kojima su sve zemlje Kvinte, veliki broj članica Evropske unije i sve bivše jugoslovenske republike osim Srbije.

Protiv rezolucije je glasalo 19 država - Srbija, Mađarska, Kina, Rusija, Belorusija, Kuba, Severna Koreja, Sirija, DR Kongo, Nikaragva, Dominika, Eritreja, Esvatini, Grenada, Mali, Nauru, Sao Tome i Principe, Antigva i Barbuda, Komori.
 
Uzdržano je bilo 68 država, među kojima su Grčka, Slovačka, Kipar, Jermenija, Gruzija, Indija, Brazil, Argentina, Meksiko, Alžir i Angola. Među državama koje nisu glasale su Izrael, Azerbejdžan, Venecuela i druge.
 
Uoči puta za Njujork, predsednik Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija, posle glasanja o rezoluciji o Srebrenici, sve zemlje deliti na "prijateljske" - one koje ne budu glasale za rezoluciju i na "partnerske" - sve koje podrže taj akt.

Komentari 39

  • Boro iz Pobede

    25.05.2024 06:30
    I nasu zastavu su nam zgadili! Koje je to blamiranje, da li je moguce da je ovaj covek najbolji od nas. A ovi njegovi pijuni sto su morali isto to da urade su jos smesniji od njega.
  • Šomi

    24.05.2024 14:11
    Suzanino remek delo....
  • Heruvim

    24.05.2024 12:55
    @zoran
    E zorane ti samo video naslov , ali knez Miškin ( idiot) je nazvan tako jer je u svima video dobrotu , imao beskrajnu veru u ljude ... em si hejter a velika neznalica ! Politikin zabavnik , mikijev almanah , de si ti od Fjodora ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija