Bivši direktor Zavoda za vaspitanje dece zloupotrebio položaj: Kazna od pet godina zatvora

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio bivšeg direktora Zavoda za vaspitanje dece i omladine Beograd Dragana Rolovića na kaznu zatvora od godinu dana.
Bivši direktor Zavoda za vaspitanje dece zloupotrebio položaj: Kazna od pet godina zatvora
Foto: 021.rs
Tako mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora od pet godina i dva meseca, jer je iskorišćavanjem službenog položaja oštetio Zavod za skoro 11 miliona dinara.
 
Rolović je osuđen za produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, ali mu je u kaznu zatvora uračunata i ranije utvrđena kazna zatvora od četiri i po godine, objavljeno je na sajtu tog suda.
Takođe, ovom presudom je dosuđen imovinsko-pravni zahtev oštećenom od 10.844.306 dinara, dok je za višak imovinsko-pravnog zahteva oštećeni upućen na parnični postupak.
Rolović je proglašen krivim da je iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem granice svog službenog ovlašćenja pribavio sebi korist od skoro 11 miliona dinara, za koji iznos je oštetio Zavod za vaspitanje dece i omladine.
 
"On je bez znanja i odluke Upravnog odbora Zavoda raspolagao većim iznosom novca kao jedino službeno lice sa deponovanim potpisom i ovlašćenjem za raspolaganje novčanim sredstvima kod Uprave za trezor, sa različitih žiro-računa Zavoda, potpisivao naloge za isplatu sa žiro-računa, te tako potpisane naloge predavao blagajniku, računovođi i šefu računovodstva Zavoda koji su po ovako preuzetim nalozima podizali novac sa računa da bi isti uz potvrdu predavali 'na ruke' okrivljenom, za koji podignuti novac ne postoji evidencija pravdanja utrošenog novca", navodi se u presudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija