Kosovo omogućilo zamenu srpskih vozačkih dozvola: Zahtev podnelo 430 osoba, najviše sa severa

Kosovska policija saopštila je da je u protekle dve nedelje više od 430 osoba podnelo zahtev za zamenu vozačkih dozvola.
Ovo je usledilo nakon stupanja na snagu odluke kojom je omogućen prelazak sa srpske vozačke dozvole na kosovsku, prenosi Kossev.
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova odlučilo je početkom meseca da otvori mogućnost prelaska sa srpskih vozačkih dozvola izdatih za građane na Kosovu, za njih nelegalne – na kosovske vozačke dozvole.
Ova mogućnost biće otvorena naredna tri meseca, sve do 9. avgusta, a po isteku tog roka saobraćanje na Kosovu sa srpskim dozvolama koje su izdavane za građane na Kosovu, više neće biti moguće.
 
Najveći broj zahteva za zamenu dozvola podnet je u opštinama na severu Kosova - 306, dok je ostalih 128 zahteva podneto u opštinama južno od Ibra.
U Leposaviću su podneta 83 zahteva, 113 u Severnoj Mitrovici, 48 u Zubinom Potoku i 62 u Zvečanu, potvrđeno je za Kossev iz Kosovske policije.
 
Kada je reč o lekarskim uverenjima, za taj proces se ne prihvataju ona iz srpskih zdravstvenih institucija, već isključivo iz kosovskih, pa je za kategoriju B/BE cena uverenja 20 evra, a za C i D je 50 evra.
  • Bob Rock

    24.05.2024 22:21
    X
    Da se na Kosovu Srbija ne uplice svojim malignim delovanjem,paljenje aut,otkazi i pretnje neposlusnim srbima,maltretiranje na granici ,uskracivanje socjalnih i penzinih davanja..itd.itd..tamo bi ljudi mnogo,mnogo mirnije i bolje ziveli

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija