Srbija dobila 13. bošnjačku stranku

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave upisalo je u Registar političkih stranaka Stranku budućnosti i razvoja (SBR).
Srbija dobila 13. bošnjačku stranku
Foto: 021.rs
To je 13. politička partija bošnjačke nacionalne manjine u Srbiji, objavio je danas radio Sto plus.
 
Centrala stranke je u Novom Pazaru, a njen zastupnik je bivši visoki funkcioner Stranke pravde i pomirenja (SPP) Ferid Bulić.
On je za Sto plus radio izjavio da će se SBR zalagati za očuvanje nacionalnog, verskog i kulturnog identiteta i unapređenja kolektivnih prava bošnjačkog naroda i svih građana Srbije.
 
"Osnivanje stranke je produkt potrebe Bošnjaka, pripadnika drugih manjinskih naroda i pripadnika većinskog naroda da zajedno, na temeljima zajedništva, prava i pravde, poštovanja različitosti i jednakih šansi izgradimo društvo u kome ćemo se zalagati za budućnost i razvoj svih delova naše zemlje", rekao je Bulić.
Istakao je da će rad SBR biti transparentan, te da će se ta stranka boriti protiv korupcije i kriminala i zalagati za poštovanje svakog građanina, bez obzira na njegovu stranačku, versku ili nacionalnu pripadnost.
 
"Ovo će biti stranka slobodnih ljudi, građana koji žele dostojanstvenu borbu za pravo i pravdu u okviru slobode mišljenja i delovanja", poručio je Bulić i dodao da će predsednik partije i ostali organi biti uskoro izabrani.
 
Stranka budućnosti i razvoja deo je koalicija koje učestvuju na lokalnim izborima u Beogradu, Sjenici, Nišu, Temerinu i još nekoliko gradova i opština Srbije.
Kao stranke bošnjačke nacionalne manjine registrovane su i Sandžačka demokratska partija, Stranka za Sandžak, Sandžačka narodna partija, Stranka demokratske akcije Sandžaka, Demokratska partija Sandžaka, Sandžačka liberalna stranka, Bošnjačka građanska stranka, Narodni pokret Sandžaka, Bošnjačka demokratska zajednica, Bošnjačka narodna stranka, Stranka pravde i pomirenja i Bošnjačko srpski savez.
  • Tornjoš

    27.05.2024 14:17
    Manjinske stranke
    E to je pluralizam. A Mađari u Srbiji imaju samo SVM, pošto je SVM uspešno iskorenio bilo kakvu konkurenciju na političkoj sceni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Doktor Milić: U Medijani prvo racionalizacija

Doktor Dragan Milić rekao je da će prvi potez nove vlasti u niškoj opštini Medijana biti racionalizacija i ukidanje radnih mesta koja su služila samo za zapošljavanje partijskih kadrova.

RECITE NAM: Da li vam je potreban odmor?

Dolazi vreme godišnjih odmora i sve smo nestrpljiviji da konačno predahnemo. Međutim, postoje situacije u kojima je premor toliki da ne možemo da ustanemo iz kreveta.