Male boginje u Bolnici za ginekologiju u Zemunu: Obolela četiri zdravstvena radnika

U Bolnici za ginekologiju i akušerstvo Kliničko-bolničkog centra Zemun četiri zdravstvena radnika obolela su od morbila, odnosno od malih boginja.
Male boginje u Bolnici za ginekologiju u Zemunu: Obolela četiri zdravstvena radnika
Foto: 021.rs
Načelnica Jedinice za zarazne bolesti Gradskog zavoda za javno zdravlje Slavica Maris kazala je za RTS da su oboleli u periodu od 12. do 21. maja, te da su u toj bolnici na snazi mere zaštite od širenja zaraze.
 
Kako je navela, obolela su dva lekara i dve medicinske sestre, za a sada među pacijentima u toj zdravstvenoj ustanovi nema potvrđenih slučajeva zaraze.
"Svi pacijenti su kontaktirani i proveravan im je vakcinalni status", istakla je doktorka.
 
Kazala je da su elektivni prijemi u toj bolnici odloženi do odjave epidemije, a da se sada vrše samo hitni prijemi.
Pored toga, uvedena je obaveza nošenja maske za sve zaposlen,e ne samo u Bolnici za ginekologiju i akušerstvo, već u celom Kliničko bolničkom centru Zemun.
 
Ističe i da je urađena revizija vakcinalnog statusa za sve zaposlene u tom KBC.
 
Institu za javno zdravalje Srbije "Dr Milan Jovanović Batutu" je objavio da je u Srbiji, u ovoj godini ukupno registrovano 106 slučajeva morbila.

Batut je na svom sajtu naveo da je na teritoriji grada Beograda registrovano 68 slučajeva morbila u okviru epidemije prijavljene 22. februara 2024.

  • pajo patak

    28.05.2024 13:23
    @Jelena
    a od čega, za čega i protiv čega si ti vakcinisana ?
  • Sonja

    28.05.2024 09:32
    Boginje
    Pa da, još će neko od pacijenata biti kriv! A opšte je poznato da sestre i doktori po odeljenjima šire viruse. Tako je bilo i kad je korona bila.
  • Jelena

    27.05.2024 19:48
    Zasto nisu vakcinisani?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.