Vučić poziv ministra BiH shvatio kao "de fakto" poziv na ubistvo: Toliko su nervozni

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da su u Bosni i Hercegovini nervozni zbog rezultata glasanja na Generalne skupštine Ujedinjenih nacija o rezoluciji o Srebrenici.
Toliko su nervozni, ističe Vučić, da je ministar spoljnih poslova BiH Elmedin Konaković "de fakto" pozvao na predsednikovo ubistvo.
 
"Toliko su nervozni zbog rezultata, neočekivanog, da je Konaković sebi dozvolio da danas 'de fakto' pozove na moje ubistvo", rekao je Vučić u emisiji Ćirilica na Hepiju.
Na pitanje kako komentariše to što Konaković traži reviziju presude i ratnu odštetu od Srbije, Vučić je rekao da im smeta što je Srbija glavni junak i što je uspela da se suprotstavi pritiscima i napravi ne samo respektabilan rezultat, već u takvim uslovima i okolnostima gotovo nemogući rezultat.
 
"Što se tiče ovoga što je Konaković govorio, ja bih to podelio na tri dela. Prvi je taj u kojem ste mogli da vidite da je za sve kriv Vučić, što je OK", rekao je Vučić.
On je dodao da je druga stvar, a što je promaklo medijima, da je Konaković de fakto pozvao na njegovo ubistvo.
 
"On je rekao – Vučić može ogrnut ili neogrnut tom zastavom, OK, smeta i zastava Srbije, a nama njihove zastave ne smetaju – da dođe u Srebrenicu 11. jula ili u Ujedinjene nacije. Ja sam u Srebrenici bio već jednom 11. jula. Pognuo sam glavu pred spomenikom, ali nisam pognuo glavu pred kamenicama, flašama, nogama, pesnicama i svim ostalim čime su pokušali da me likvidiraju", rekao je Vučić.
 
Ističe da su bedni pokušaji kada kažu kako je to neko odavde organizovao.
 
"Hvala im na tom pozivu da budem ubijen i budem li se odazvao, samo svi da znate da je odgovoran za to ubistvo Elmerin Konaković", naveo je Vučić.
A šta je zapravo Konaković rekao?
 
Ministar spoljnih poslova BiH pozvao je Vučića u Njujork, na Generalnu skupštinu UN 11. jula ove godine na prvo obeležavanje Međunarodnog dana sećanja na genocid u Srebrenici. Naveo je da ga "naravno poziva i u Potočare", i da mu garantuje bezbednost.
 
"Da tamo odemo da se poklonimo žrtvama ovog stradanja. Da odemo zajedno, ako hoće, ovde u Sarajevu na Kazane gore, gde su civilne srpske žrtve. Da odemo zajedno u Jasenovac. Sve ono za šta treba hrabrost, ja imam i hoću. I ako se tako budemo ponašali na tom polju, stvaramo pretpostavke da se fokusiramo na ono što nam je veoma važno. Mi smo jedni drugima veoma važan spoljno-trgovinski partner. Imamo velike i obimne razmene, imamo ambicije da budemo deo Evropske unije. Moramo sarađivati, dakle, i to je ona strana kojom bi bio srećan. Ali moraju se ispuniti ovi ljudski preduslovi da jedne druge poštujemo, da žrtve stradanja poštujemo, da ne provociramo i ne izazivamo", poručio je Konaković za N1.
  • Vera

    29.05.2024 14:19
    teatar
    jedared otišao u Srebrenicu i poveo sa sobom svoje huligane da ga "gadjaju"
    i snimatelje koji su taj pseudo-incident ovekovečili.
    Tako je dobio večno opravdanje zašto u Potočare.
  • Nikola

    28.05.2024 10:07
    Ma svi hoce da izvrse atentat na njega. Tako je vec ko zna koji put pred izbore. Da li se on to boji ili spinuje? Naravno da spinuje pred svake izbore, atentati, spremajte hranu i lekove bice gore nego u drugom svetskom ratu ako SNS izgubi! Ovo samo onaj deo gradjana Srbije koji poveruje u ovaj spin moze glasati za njih. A nazalost taj deo nije mali. Ostali se zgade i ne izadju na izbore. To on i hoce.
  • Pljuc

    28.05.2024 09:55
    Tu skoro, naiđoh na knjigu "Bonton, poslovni bonton i diplomatski protokol".
    Svim srcem, ali iskreno, predlažem našim vodećim političarima da je pročitaju, a ne sa nas blamiraju gde stignu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.