Pobegao lažni naučnik

Beogradska policija raspisala je potragu za Stefanom Vlajkovićem, srpskim mladim "naučnikom", koji je falsifikovao ocene na Fizičkom fakultetu, prevario Tehnički univerzitet u Cirihu, Fond za mlade talente i pokušao da obmane čak i NASA.
Beogradska policija raspisala je potragu za Stefanom Vlajkovićem, srpskim mladim "naučnikom", koji je falsifikovao ocene na Fizičkom fakultetu, prevario Tehnički univerzitet u Cirihu, Fond za mlade talente i pokušao da obmane čak i NASA.

Vlajković se nalazi u bekstvu i za njim se intenzivno traga, a kako "Press" saznaje, skriva se negde u okolini Vrnjačke banje.

On je nedavno objavio da planira zajedno sa NASA napravi srpski satelit i lansira ga u svemir. Na osnovu 25 desetki iz predmeta koje nikada nije položio, Vlajković je dobio 700.000 dinara od Fonda za mlade telente. Na isti način prevario je Tehnički univerzitet u Cirihu, a sledeća je bila NASA. Prevare ovog studenta verovatno ne bi bile otkrivene da se u medijima pre oko mesec dana nije hvalio da pregovara sa NASA i da namerava da lansira prvi srpski satelit.

"Fizički fakultet je podneo krivičnu prijavu beogradskoj policiji, na osnovu koje je trebalo da bude pozvan na informativni razgovor i verovatno zadržan u policijskom pritvoru. Međutim, s obzirom na to da je svestan kakve je sve prevare počinio, odmah je nestao sa mesta prebivališta", navode u policiji.

Policija je krenula u potragu za njim, pošto ni posle nekoliko pokušaja nije pronađen na adresi stanovanja. "Utvrđeno je da je pokušao da pređe granicu i da se sada najverovatnije krije u okolini Vrnjačke Banje", dodaju u policiji.

Prijave Vlajkovića terete za prevare, falsifikovanje dokumenata, obmanjivanje javnosti i nezakonito sticanje imovinske koristi preko Fonda za mlade talente.

  • Aninimus

    10.05.2012 07:20
    Ozbiljan kriminalac!
    Ako vam je on najvažnija tema kojom se bavite pored raznoraznog organizovanog kriminala i narko dilera koje još niste uhvatili, onda je to zaista sramota za celu državu!
  • Salamander

    10.05.2012 04:32
    A gde su političari lažovi?
    Gde swu prethodni nafatirani zbrisali.
    Poharali i otišli u anonimu, na debele dušeke u Južnoafričku Republiku, Crnu Goru...

    Gde su oni?

    Gde će otići ovi sadašnji i oni sutrašnji?

    Mislite li da su njihovi falsifikati manji?

    I, konačno, na koga se ovaj "genijalac" ugledao?

    Samo je prepisao mustru.

  • ekilo

    10.05.2012 01:44
    kakva drzava takvi naucnici...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija