Modernizovana pančevačka rafinerija puštena u rad

Naftna industrija Srbije (NIS) pustila je u četvrtak u rad obnovljenu rafineriju nafte u Pančevu, u čiju modernizaciju je investirano oko 550 miliona evra.
Naftna industrija Srbije (NIS) pustila je u četvrtak u rad obnovljenu rafineriju nafte u Pančevu, u čiju modernizaciju je investirano oko 550 miliona evra.

Premijer Srbije Ivica Dačić je na otvaranju rekao da je modernizacija rafinerije jedan od najznačajnijih investicionih projekata u Srbiji, kao i da će ona omogućiti veću energetsku sigurnost zemlje.

Puštanje u rad novog kompleksa lakog hidrokrekinga i hidroobrade motornih goriva omogućiće da od 2013. godine NIS u Pančevu u potpunosti pređe na proizvodnju benzina i dizela evro-5 kvaliteta. Godišnji obim proizvodnje benzina po najvišim evropskim standardima biće povećan na 638.000 tona, a dizela na 1,54 miliona tona.

Većinski vlasnik NIS-a, ruska kompanija Gaspromnjeft uložila je u pančevačku rafineriju 547 miliona evra, od kojih je 397 miliona utrošeno na izgradnju kompleksa hidrokrekinga, a oko 150 miliona evra na modernizaciju i izgradnju objekata industrijske infrastrukture rafinerije, izgradnju vodoničkog postrojenja i ekološke projekte.

  • novosađanka

    02.11.2012 14:43
    od zla oca i.....
    Rusi nam nikada dobro nisu doneli, pa neće ni sada.Onaj ko je pametan shvatio je sve na vreme.I pobegao.Tačka.
  • njis

    02.11.2012 14:39
    laže i paralaže
    Opšte je poznato da NJIS otvara svoja postrojenja samo za slikanje.posle ih zatvara, naravno bez pompe.onomad kada su nešto otvarali, doneli milion racunara od kojih ni jedan nije radio, a odmah nakon odlaska novinara, to nešto otvoreno je zatvoreno i više nikada tamo niko nije ušao.
  • micko

    01.11.2012 20:48
    ?
    Da li ste culi za Potemkinova sela?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.