Stigao prvi autobus "Mercedes" - "Ikarbus"

Prvi autobus, koji je napravljen u saradnji "Mercedesa" i "Ikarbusa", izašao je danas iz fabrike u Zemunu , a znak nemačkog automobilskog giganta simbolično je na novi autobus postavio prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.
Prvi autobus, koji je napravljen u saradnji "Mercedesa" i "Ikarbusa", izašao je danas iz fabrike u Zemunu , a znak nemačkog automobilskog giganta simbolično je na novi autobus postavio prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da je danas veliki i važan dan i zbog povratka Mercedesa u Srbiju posle 17 godina, ali i zato što je to pokazatelj rasta indutrijske snage Srbije.

Novi model autobusa sa oznakom IK 112 LE biće prikazan na predstojećem salonu automobila u Beogradu. Na tom modelu "Mercedes" isporučuje samohodnu šasiju, a "Ikarbus" radi nadogradnju, pri čemu je posao podeljen pola-pola.

Posle potpisivanja ugovora o saradnji sa "Mercedesom", u "Ikarbusovoj" fabrici u Zemunu zajednički će se raditi na još šest do sedam novih modela autobusa - gradskih, međugradsjkih, turističkih i kombi vozila.

  • sta god da je

    09.03.2014 22:33
    mislim da je vazno
    Da ta (daj boze nasa) fabrika radi i da radi sto je moze vise profitabilnije. Da prodaje autobuse (a ne neko drugi) po regionu.
    Koji deo je mercedes, nije toliko vazno.
    Vazno je da nasi ljudi imaju dobar posao, da visak vrednosti ostaje u vlasnistvu gradjana srbije (ako su nasi vlasnici).
  • int32

    09.03.2014 20:50
    imas golfa dva i mercedesa
    Uz ovako lepu vest i prigodna muzicka podloga
    http://www.youtube.com/watch?v=bSmZTNW9_Cg
  • sdragan

    09.03.2014 20:35
    Glupi narode...Radi se o sledecem...Ikarbus je kupio Mercedesove sasije...a Ikarbus ovde samo sklapa autobus... Dakle MI SMO KUPCI...Mercedes nije nista ulozio vec prodao svoje...
    Pogledajte ovaj snimak i sve ce vam biti jasno :http://www.youtube.com/watch?v=UGJ5v7EqRXo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.