Paušalcima znatno povećan porez

Unija poslodavaca Srbije (UPS) saopštila je da u poslednje dve sedmice paušalni poreski obveznici u Srbiji dobijaju poreska rešenja sa porezom uvećanim u rasponu od 50 do 150 procenata.
Unija poslodavaca Srbije (UPS) saopštila je da u poslednje dve sedmice paušalni poreski obveznici u Srbiji dobijaju poreska rešenja sa porezom uvećanim u rasponu od 50 do 150 procenata.

Poslodavci su upozorili Vladu Srbije da će takva politika povećanja opterećenja privrede naterati hiljade malih privrednika da zatvore svoje firme i radnje i nastave da rade u sivoj ekonomiji.

"Dok premijer i članovi njegovog kabineta najavljuju novu ekonomsku politiku i pomoć privatnom sektoru, poreske uprave udvostručuju paušalne poreze, a porez na imovinu je pre nekoliko meseci podignut za prosečno 400 do 500 odsto, zavisno od gradova i opština", navodi Unija poslodavaca Srbije.

Ocenjuje se da će posledica podizanja poreza na imovinu biti smanjena tražnja za zemljištem i nepokretnostima, jer se ne isplati kupovati zemlju i nepokretnosti sa ovako visokim porezima na imovini u državi u kojoj je kupovna moć niska. Istovremeno država na terenu ne radi da se smanji visok nivo sive ekonomije i rada na crno.

  • Lana

    04.07.2014 17:03
    Paušalci?
    Kojim paušalcima, lekarima i advokatima? Zaštićenoj vrsti?
    Da li iko u državi zna koliko prihoduju,da li je iko za advokatsku ili lekarsku uslugu dobio račun(čast Domu.zdr.Ristić i sličnima), advokati su složni štrajk i lepo se dogovore, i dalje nikom ne polazu račune. Zašto uopšte postoji paušal, niko ne može da prihoduje ma koliko to bilo 100 hilj.ili 100 mil.Ali i paušalci su korisna vrsta.,,Poštena,, vlast zna i zašto.
  • KOmša

    11.06.2014 12:46
    podsećanje
    Jel'te... a ko je birao ove na vlasti?
    Narod... onda neka narod uživa u plodovima svojega izbora.... samo "napred(no)"
  • Kraljevic Marko

    04.06.2014 14:30
    Turci vratite se, sve vam je oprosteno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.