Premijer Mađarske u Srbiji

Premijer Mađarske Viktor Orban doputovaće sutra u posetu Beogradu, tokom koje će se sastati s predsednikom i premijerom Srbije, a predviđena je i zajednička sednica dve vlade, koje će potpisati više sporazuma.

Premijer Mađarske Viktor Orban doputovaće sutra u posetu Beogradu, tokom koje će se sastati s predsednikom i premijerom Srbije, a predviđena je i zajednička sednica dve vlade, koje će potpisati više sporazuma.ž

Pre zajedničke sednice vlada Srbije i Mađarske, predviđen je susret tet-a-tet premijera Aleksandra Vučića i Viktora Orbana, koji će nakon zajedničke sednice, dati izjave za medije.

Pored toga, predviđeni su sastanci šefova diplomatije Ivice Dačića i Tibora Navračiča, zatim ministara unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i Šandora Pintera, kao i sastanak ministara odbrane Bratislava Gašića i Čabe Hendea.

Sastanke će još imati ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović i ministar za nacionalni razvoj Mađarske Mikloš Šestak, zatim srpska ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević-Bošković i državni sekretar mađarskog ministarstva poljoprivrede Ištvan Nađ, kao i ministar kulture Ivan Tasovac i državna sekretarka za kulturnu diplomatiju mađarskog Ministarstva za spoljne poslove i trgovinu Monika Balatoni.

Posle sednice, predviđeno je da ministri Mihajlović i Šestak potpišu Sporazum dve vlade o drumskom prevozu putnika i stvari.Bogosavljević-Bošković i Nađ potpisaće Sporazum dve vlade o pravnom statusu Regionalnog centra za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu, dok će ministri Stefanović i Pinter potpisati Protokol dva ministarstva unutrašnjih poslova o osnivanju i funkcionisanju zajedničkog kontakt centra za saradnju policija

  • Čvarkov

    01.07.2014 16:20
    Taj nama treba!!!
    Taj je uveo red i podigao Madjarsku za par godina!! Od takvoga prepisuj Vučiću!!!
    I ako ćemo istorijski On i nije došao u Srbiju, došao da obidje svoje u granicama K/K monarhije!
  • DTD

    01.07.2014 12:06
    Mađarska ima nešto manje od 10 miliona stanovnika, a broj članova vlade = 11

    Srbija ima malo više od 7 miliona stanovnika, a broj članova vlade = 19
  • none

    01.07.2014 07:43
    tet-a-tet (fr. tete-a-tete)
    1. tajni sastanak, razgovor nasamo, u četiri oka;

    http://tsibanking.wordpress.com/2013/10/21/madarska-pozvala-mmf-da-isprazni-kancelarije-u-budimpesti-i-napusti-zemlju/

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.