Narodni novac nije za serije koje falsifikuju istinu poput "Za kralja i otadžbinu"

Povodom početka snimanja filma Radoša Bajića "Za kralja i otadžbinu" Savez udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata Srbije saopštio je da se narodnim novcem ne mogu snimati istorijski neutemeljene serije i filmovi čiji je cilj stvaranje zabune i falsifikovanje istine.

Povodom početka snimanja filma Radoša Bajića "Za kralja i otadžbinu" Savez udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata Srbije saopštio je da se narodnim novcem ne mogu snimati istorijski neutemeljene serije i filmovi čiji je cilj stvaranje zabune i falsifikovanje istine.

SUBNOR nije protiv stvaralačkih i drugih sloboda, ali smatra da je istorija u svetu i u Srbiji dala neopozivu ocenu o Drugom svetskom ratu - partizani su, rame uz rame sa Crvenom armijom i drugim savezničkim snagama, izvojevali pobedu kojom se ponosi ova naša planeta.

"U javnosti se još jednom javljaju manufakturista Radoš Bajić i javni servis, najavljuju zajedničkim snagama da su počeli snimanje filma i potom, posle bioskopske projekcije, emitovanje na ekranima nacionalnog i zasad, pretpostavljamo, centralnog medija u vlasništvu države ili, što se kaže, celokupnog naroda", saopštio je SUBNOR.

U saopštenju SUBNOR pita RTS koji godinama stoji u redu za apanažu iz budžeta države u vreme kada nema novca za plate i penzije osiromašenih ljudi u Srbiji, ko im je dao pravo da arče teškom mukom zarađeni novac Srbije. "Bajić i družina mogu da snimaju u korist i "za kralja", ali neka to čine sopstvenim sredstvima i na tržištu se kvalitetom i istinom dokažu i opravdaju lične milione koje su, ako jesu, uložili", smatra SUBNOR.

O svom novom filmu “"Za kralja i otadžbinu"“ Bajić je izjavio da je on o "tragičnoj sudbini hiljade srpskih rodoljuba koji su usled ideoloških razlika s onima koji su pobedili u građanskom ratu morali da biraju, ili smrt ili tuđina".

  • Sophia

    24.08.2014 20:21
    Za istinu !
    Podržavam SUBNOR jer smatram da su jedino oni sada živi svedoci istorije ! To kako je ko PISAO istoriju nije važno,važnije je kako je ko ŽIVEO tu istoriju.Film "Sv.Đorđe ubija aždaju" o I svet.ratu u Srbiji je jedna od retko pošteno prikazanih istorijskih činjenica koja nije mnogo "popularna" bila za udžbenike istorije i nije takoreći ni otkrivena.Ostaviti Srbiju 1914.ženama,deci i nemoćnim starim muškarcima i invalidima je NAJVEĆI KUKAVIČLUK srbskih "junaka" koji pobegoše u Albaniju i na Krf!Zašto ih ostaviše ? Zašto ne povedoše sa sobom ? Pa,Arsenije Čarnojević je svu nejač sa sobom poveo da je neprijatelj ne ubije!Ostaviti svoje najmilije da ih Austrougarski vojnici siluju,ubijaju,vešaju po Beogradu - to ja kao Srbkinja NE mogu da razumem i OPROSTIM !
  • Perica

    23.08.2014 06:35
    Za otadzbinu
    Da za otadzbinu za kralja i nije bitno. 1914 vojska i kralj otisli su na Krf jer su bili nemocni da se bore sa silom kakva je bila Austrougarska vojska.Kasnije uz pomoc saveznika su zgazili istu tu silu.1941 ponovo isti scenarijo ali pojavise se komunjara i upropastise nas. U pocetku se to nije bas tako jako videlo ali se 1991 moglo videti koje su sranje napravili. Danas su obelezja Srpske vojske slicna onima pre 1941. Petokrake i svega onoga sto je krasilo period od 1945-1991 nema. Necu da kazem da nije bilo tu dobrih stvari ali to je vestacka tvorevina koja nije mogla opstati kako se i pokazalo na kraju. E sad ovo danas je posledica svega toga.
    TREBA DA SE SNIMA FILM ALI OZBILJNO DA SE RADI Mislim da Rados Bajic nije za taj posao jer videlo se to u RAVNOJ GORI
  • Nebojša

    22.08.2014 10:57
    e
    Potržavam i pozdravljam stav.
    Prestanite da finansirate Sekulu, njegovu familiju i njegove SF filmove mojim parama!!!
    Čovek nije patriota nego uhlebljeni parazit!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija