Olja Bećković: "Utisak nedelje" je zabranjen

Autorka emisije "Utisak nedelje" Olja Bećković izjavila je da emitovanje te emisije na televiziji B92 nije odloženo do daljeg, nego je ona zabranjena.

Autorka emisije "Utisak nedelje" Olja Bećković izjavila je da emitovanje te emisije na televiziji B92 nije odloženo do daljeg, nego je ona zabranjena.

"'Utisak' nije odložen do daljnjeg, nego je zabranjen i ja nisam odbila dogovor, nego sam odbila ultimatum. Ja sam ucenjena da je jedini način da nastavim da radim svoju emisiju po važećem ugovoru do marta da prethodno potpišem da u novembru prelazim na Info kanal B92", rekla je Olja Bećković.

Ona je istakla da to "ne može smatrati nikakvom poslovnom odlukom, već političkim nalogom". Televizija B92 saopštila je prethodno da se emitovanje emisije "Utisak nedelje" odlaže do daljeg, "s obzirom na to da uprkos pregovorima još nije postignut dogovor".

"Menadžment TV B92 ponudio je Olji Bećković i produkcijskog grupi "Mreža" da se "Utisak nedelje" emituje na terestrijalnom kanalu B92 do novembra, a potom da ova emisija postane vodeći format televizije B92 info sa željom da kultni serijal i dugodišnje iskustvo renomirane novinarke doprinesu razvoju ove informativne B92 platforme", navodi se u saopštenju. B92 navodi da ideja nije naišla na odobravanje Olje Bećković i produkcijske grupe "Mreža" i da su pregovori o daljoj saradnji nastavljeni.

Problem sa "Utiskom nedelje" nastao je kada je poslovodstvo B92 predložilo Olji Bećković da svoju emisiju sa nacionalne frekvencije premesti na B92 info, kablovski kanal koji pokriva oko 60 odsto Srbije. Tome se protive i autorka, ali i glavni i odgovorni urednik informativnog programa B92 Veran Matić.

Oni smatraju da je prelazak na kablovski kanal degradacija "Utiska nedelje". "Činjenica je da je ta emisija u proteklom periodu postala izuzetno važan i javno prepoznatljiv deo informativnog programa TV B92 i od početka emitovanja 2002. godine do danas "Utisak nedelje" je jedan od najvažnijih elemenata identiteta naše kuće", naveo je Matić.

  • prevaranti

    27.09.2014 08:58
    vladari i spasioci
    To je bilo za ocekivati,Srbija je ovo.Preporucujem da dodje na TV Vojvodine i sa Danicom zajednicki isteraju kerove na cistac.Nece ni njihova dinastija dugo potrajati,meni se cini da su oni izgubili kompas od kada su uzeli vlast u ruke.Ni oni nista nisu naucili iz Istorije,previse se oslanjaju na to da ce EU i USA da propadnu pa ce doci vreme njih i Putina.Taj film nece gledati,mogu samo da sanjaju,njihov vek bice kratkotrajan.Najveca prevara su nepotrebni prosli izbori,koji su osmisljeni sa ciljem da pre vremena osiguraju svoju vladavinu,jer su znali da nisu sposobni da zemlju izvuku iz krize.Nisu oni krivi,krivi smo mi.
  • Keith Flint

    27.09.2014 08:24
    "...da se "Utisak nedelje" emituje na terestrijalnom kanalu B92..."

    Što se proseravate sa stranim terminima, šta glumite????????
  • po bakinom

    27.09.2014 05:06
    receptu:pravac n.sad,u rtv vojvodine na par somića evrića.Toliko će nam nedostajati emisija ko d...tu kupusa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija