Perčeviću milioni od iznajmljivanja zgrade policiji

Vlasnik firme "Interkomerc" Goran Perčević, koji je nedavno uhapšen zbog malverzacija sa Unverzal bankom, iznajmljivao je policiji jednu zgradu i na osnovu tog ugovora sa MUP-om zarađivao milione, piše beogradska štampa.

Vlasnik firme "Interkomerc" Goran Perčević, koji je nedavno uhapšen zbog malverzacija sa Unverzal bankom, iznajmljivao je policiji jednu zgradu i na osnovu tog ugovora sa MUP-om zarađivao milione, piše beogradska štampa.

Pozivajući se na svoje izvore i dokumenta, štampa navodi da prostor Perčevićeve firme od 1.444 metara kvadratnih koristi Sektor MUP za vanredne situacije, u Ulici omladinskih brigada u Novom Beogradu, po ceni od 15.772 evra mesečno. "Kurir" piše da je ugovor o zakupu te zgrade važio od juna 2011. do juna 2014, da je Perčević iz budžeta u gotovini dobio 570.240 evra i to bez PDV-a, a da je ugovor sa MUP zaključen još u vreme Slobodana Miloševića.

List navodi i da je ta zgrada bila zatečena u ruiniranom stanju, dogovoreno je njeno renovinaranje, za to je "Interkomerc" angažovao "Samsit grupu", a račun od 400.000 evra stigao je na MUP tako da je policija Perčeviću dala gotovo milion evra. "Blic" piše da je, umesto da iznajmljuje zgradu i plati renoviranje, MUP mogao da izgradi sopstveni objekat. Kako je naveo taj list, ugovor o zakupu istekao je 26. juna ove godine, "Interkomerc" je u aprilu poslao predloge za zaključenje novog u kojem je ta firma snizila cenu izdavanja tog prostora za 10 evra po kvadratnom metru, a ministar Stefanović je odbio da potpiše produženje.

Bivši ministar policije Ivica Dačić rekao je da je saradnja sa tom firmom počela mnogo pre njega. "Za Sektor je pokušano da se nađe državna zgrada, a kada to nije uspelo, formirana je radna grupa od ljudi iz ovog sektora i Sektora za finansije, oni su predložili najbolju ponudu od više njih i ja se u to nisam mešao. Uprava za javne nabavke je i u junu kada je ugovor istekao dala pozitivno mišljenje za pregovore o produženju ugovora", naveo je Dačić.

"Informer" navodi da je Agencija za borbu protiv korupcije od tog lista juče zatražila dokumentaciju o tom slučaju.

  • Deks

    20.11.2014 14:07
    I sve ovo se događalo sve vreme proteklih godina, čak decenija a da nijedna vlast tome nije stala na put? Osim naravno ove vlade. Mislim da to treba veoma naglasiti pogotovo kada komentarišu oni koji tvrde da nema razlike između ove vlasti i prethodnih.
  • sinovac

    20.11.2014 13:28
    od istu
    pomajku na istu sisu sisali,istu skolu imali,osi klimanja nista uceli nijesu,
  • opssssssss

    20.11.2014 11:41
    juhuuuuuuuuuu
    obrase se Vinogradi gore ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija