Čanak: Kosovo je nezavisno, vratite nam Naftagas

Povodom najave da Rusija za sada ne može da nastavi realizaciju Južnog toka, predsednik LSV Nenad Čanak je naveo da je "Kosovo nezavisno i da treba da se vrati Naftagas".

Povodom izjave predsednika Rusije Vladimira Putina da Rusija za sada ne može da nastavi realizaciju Južnog toka, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je naveo da je "Kosovo nezavisno i da treba da se vrati Naftagas".

U saopštenju LSV stoji da se "na osnovu izjava predsednika Rusije Vladimira Putina, kao i šefa Gazproma Alekseja Milera može zaključiti da, posle šest godina uveravanja u suprotno, po svoj prilici neće biti ništa od obećanog "posla veka" koji će Srbiji doneti energetsku stabilnost, 2.000 radnih mesta, kao i 200 miliona evra godišnje u republičkom budžetu".

"Predsednik LSV Nenad Čanak tim povodom saopštava: Kosovo je nezavisno. Južnog toka nema. Vratite nam Naftagas i idite kući", navodi se u kratkom saopštenju ove stranke.

Ruski predsednik Vladimir Putin je, podsećamo, izjavio da Rusija za sada ne može da nastavi realizaciju Južnog toka pošto je Bugarska blokirala gradnju podmorske deonice. "Uzimajući u obzir činjenicu da do sada nismo dobili dozvolu iz Bugarske, verujemo da u aktuelnim uslovima Rusija ne može da nastavi sa realizacijom ovog projekta", izjavio je Putin.

Stav Rusije da gasovoda Južni tok neće biti u slučaju da ga Evropska unija ne želi veoma je loša vest, ali ne i neočekivana, smatra stručna javnost u Srbiji.

  • 08.12.2014 09:33
    Mladen
    Kosovo se nalazi na tankoj žici između autonomije i nezavisnosti. Čanak je dugo u politici i sasvim se izgubio .Međunarodnoj zajednici , EU , Albancima i drugima će biti prihvatljiva tolerantna i demokratska Srbija . Ona to u ovom trenutku nije . Zbog toga Čankovo traženje NIS-a nazad je najobičnija fantazmagorija .
  • Debeli zmaj

    04.12.2014 03:54
    Lopov vs lopova
    Dok vi tu laprdate rusi intenzivno nastavljaju da ubrzanim putem crpe ono malo nafte što je još ostalo u Kikindi i Turiji.2017 će opapuljiti sve i nestati sa ovih prostora.Iz istorije je poznata činjenica da rus nikom ništa nije dao ni uložio, samo je krao i nosio.

    NIS je bio gubitnička firma zato što su se odatle finansirale političke partije i nije se znalo ko sve tu krade.Danas se zna ko krade, a SPS je izmislio akcize da bi nastavio sa starim lopovskim zanatom.

    Priroda je stvarala crno zlato 5 miliona godina, a lopovi i glupanderi su to poklonili iz ideoloških razloga svojoj braći lopovima.

    .
  • anonimus

    03.12.2014 17:50
    Anonimus
    Apsolutno se slaže sa vama, jer samo pravi novosađani i vojvođani znaju ko je Čanak i iz kakve je porodice! Slično sam pisala, ali na temu Nafta-gasa i Nap-a ali mi nisu objavili, možda neće ni ovo. Bez obzira, slažem se da ljudi neargumentovano govore i pišu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija