Senta: Matijević kupio AD "Poljoprivreda"

Industrija mesa "Matijević" vlasnika Petra Matijevića, kupila je na javnoj prodaji preduzeće AD "Poljoprivreda" iz Sente.

Industrija mesa "Matijević" vlasnika Petra Matijevića, kupila je na javnoj prodaji preduzeće AD "Poljoprivreda" iz Sente.

Matijevićeva firma se jedina javila na oglas za javnu prodaju. Početna cena iznosila je oko 11 miliona evra.

Prethodni vlasnik senćanskog preduzeća bio je biznismen Mile Jerković koji je ovo preduzeće, koje se nalazilo u mnogo boljem stanju nego što je sada, kupio za dva miliona evra.

Stečajni upravnik AD "Poljoprivreda" Slobodan Ostojić rekao je za "Dnevnik" da se uspelo u stabilizaciji preduzeća, kao i da je to bio veoma težak posao.

- Prodaja "Poljoprivrede" kao pravnog lica u celini po toj ceni omogućiće da izmirimo dugove, koji iznose između devet i deset miliona evra, i namirimo sve poverioce u stopostotnom iznosu - rekao je stečajni upravnik i dodao da se nada da će novi vlasnik još unaprediti ovo preduzeće.

Ad "Poljoprivreda" osim farmi, ima i 541 hektar poljoprivrednog zemljišta u svom posedu, kao i sistem za navodnjavanje na državnom zemljištu na površini od 2.400 hektara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina