Subotica: Trovanje mačaka vrstom cijanida u Železničkom naselju

Prvih dana Nove godine u Železničkom naselju uginulo je nekoliko mačaka koje su imale potpuno iste simptome trovanja, a uznemireni vlasnici tvrde da je u pitanju veoma jak otrov, opasan po život ljudi.
Pre nekoliko dana, Svetlana Šarčević u svom dvorištu pronašla je uginulu mačku, a druga je nestala bez traga.
 
- Mačke smo udomili sve mačke, jednu sam spasila da je gazda ne udavi. Isti slučaj se desio i u martu prošle godine, a zamalo i da nam tada strada pas, koji je nagonski prišao da onjuši telo. U poslednjem momentu smo ga sklonili - kaže Svetlana.
 
Prvog dana Nove godine svoje dve uginule mačke sa penom u ustima pronašao je i njen komšija Sabolč Čisar.
 
- Bili su praznici pa ih nismo nosili kod veterinara da utvrdi tačan uzrok smrti, ali sigurno je da je u pitanju jak otrov, koji se meša sa ribom i iznutricama – dodaje Sabolč.
 
Nekoliko dana pre, krajem decembra, na isti način je uginula i mačka Piroške Knjur.
 
- Prva je uginula pre dve godine, izašla je noću i ujutru smo je pronašli na terasi. Pas kog držimo u kući ju je samo onjušio i vrlo brzo počeo da se trese. U poslednjem trenutku smo stigli kod veterinara, koji nam je rekao da se radi o veoma opasnom otrovu, vrsti cijanida koji odmah deluje. U maju mi je otrovana druga, a krajem decembra i treca mačka. Sada više neću ni da udomljavam životinje, bojim se da se opet tako nešto ne desi - rekla je Piroška. 
 
Komšije, koje su gubici ljubimaca ujedinili, tvrde da se opasnost za životinje nalazi vrlo blizu.
 
- Zvala sam policiju, koja me je uputila na komunalnu policiju. Oni su izašli na teren, napravili zapisnik i sada je to opet u nadležnosti policije. Neću slagati ako kažem da sam bar 15 puta zvala broj koji su mi dali, ali odgovora nije bilo. Tužni smo zbog ljubimaca, ali smo još više uplašeni za svoju decu, koja mogu da dođu u kontakt sa otrovom i da ishod bude fatalan - rekla je Svetlana.
 
Autor: Subotica.com
  • Mirjana

    15.01.2016 17:55
    princip
    Danas truju macke ,sutra pse ,a prekosutra ce to biti tvoje dete.
  • Anominus

    15.01.2016 12:15
    Sve je manje ljudi u ovoj zemlji, a olos biva nekaznjen i dobija vetar u ledja.
  • nervirach

    15.01.2016 09:31
    Nemojte trovati macke. Glodari ce se nagomilati. Video sam pacove gde sam im se najmanje nadao i to po danu. Na primer, preko puta decije bolnice utrcavao je u slivnik. A moja macka me ja par puta docekala sa poklonom ispred vrata. Povelikim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina