FOTO: Vatrogasci i radnici spasili psa iz jezera u Zrenjaninu

Akcijom JP "Rezervati prirode Zrenjanina" i vatrogasaca-spasilaca iz centralnog gradskog jezera danas je spašen labrador, koji se našao na plutajućem eko-ostrvu ispred zgrade suda.

Tri labuda i jato pataka, koji obitavaju na tom ostrvu i oko njega, našlo se u čudu kada je pas doplivao sa obale kroz hladnu i delom zaleđenu jezersku vodu i zadržao se na ostrvu.

Kako je vreme odmicalo, pas se oglašavao lavežom, ali nikako nije hteo nazad u hladnu vodu, uprkos dozivanjima sa obale. Nisu pomogle ni merdevine, spuštene preko zaleđenog dela jezera, jer nisu mogle dopreti do plutajućeg ostrva, a labrador je odbijao da im priđe kroz vodu.

Jedino rešenje bilo je dopremanje gumenog čamca od strane radnika "Rezervata prirode" i angažovanje jednog vatrogasca koji je privoleo psa da uđe u čamac i tako ga bezbedno preneo na obalu.

Čitavu akciju pratio je velik broj građana na obe obale jezera, koji su uspešno spasavanje labradora nagradili aplauzima. 

Autor: zrenjanin.rs

  • Okica like this

    26.01.2016 22:20
    Okica je mali Jack Russel terijer i njoj se sviđa ova vest.
    Svaka čast za dobre ljude
  • Ana

    26.01.2016 14:55
    Lepa vest
    Konacno neka lepa i pozitivna vest :)
    Bas sam srecna

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina