Od Pokrajine za treće dete i dalje 12.000 mesečno

Pokrajina je i u ovoj godini obezbedila novčanu pomoć za porodice u kojima se rodi treće dete, a iznos je 12.000 dinara mesečno.

Takođe je odlučeno da iznos za pomoć kod veštačke oplodnje za drugo, treće i svako naredno dete iznosi 200 hiljada dinara godišnje.

Utvrđen je i predlog prostornog plana specijalnog rezervata prirode "Titelski breg" i "Subotičke pustare i jezera".
 
Zbog prirodnih, kulturno-istorijskih, ambijentalnih i turističkih vrednosti, ta područja zahtevaju poseban režim organizacije, uređenja, korišćenja i zaštite prostora, što je i utvrđeno prostornim planom.
 
Autor: 021.rs
  • Nublu

    28.01.2016 14:52
    @Majka

    Vrlo jednostavno, treba se naći ravnoteža između pomoći porodicama i širenja svesti da, ako hoćeš da imaš decu, moraš da imaš sredstava i da ih izdržavaš.
  • majka

    28.01.2016 08:39
    nemojte da imate dvoje dece
    Grad Novi Sad daje novčanu naknadu za prvo i za treće dete. Drugo dete nije bitno, ne uvećava porodicu, ne zahteva troškove, ono se ne računa, najbolje da ga preskočite!
    Diskriminatorska politika Grada bez smisla i opravdanja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".