Poziv za nabavku medicinske opreme za bolnice u Subotici, Somboru i Zrenjaninu

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine objavila je javni poziv za podnošenje ponuda za nabavku medicinske opreme za opremanje tri sale za katetarizaciju (angio sale) za potrebe opštih bolnica u Subotici, Somboru i Zrenjaninu.
Rok za podnošenje ponuda ističe 9. decembra u 11 časova.
 
U skladu sa Pokrajinskom skupštinskom odlukom o rebalnsu budžeta za 2016. godinu, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila je 150.000.000,00 dinara za realizaciju ovog projekta. Opremanjem novih angiosala u više gradova u Vojvodini, doprineće se bržoj dijagnostici i zbrinjavanju pacijenata sa srčanim oboljenjima, koja su u Vojvodini jedan od vodećih uzroka smrtnosti. Srčane bolesti su uzrok više od polovine svih smrtnih ishoda u Vojvodini.
 
Adekvatno i pravovremeno lečenje bolesnika sa akutnim koronarnim sindromom je od odlučujućeg značaja za smanjenje smrtnosti i trajnih posledica na funkcionalni status bolesnika. Efikasno lečenje bolesnika sa akutnim koronarnim sindromom zahteva što ravnomerniju geografsku raspoređenost angiosala. Trenutno u našoj zemlji ima 22 angiosale od kojih su samo dve u Vojvodini, i to u Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici.
 
Nabavkom još tri angiosale, koje će da budu smeštena u različitim krajevima Vojvodine, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine podržava politiku Pokrajinske vlade u obezbeđivanju zdravstvene zaštite koja je jednako dostupna svim građankama i građanima, kao i u očuvanju i unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.
 
Detaljne informacije o objavljenom pozivu za podnošenje ponuda za javnu nabavku opreme za tri sale mogu se pronaći na internet prezentaciji Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i na portalu javnih nabavki.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina