Pančevo: Građani udišu "nezdrav" i "veoma nezdrav" vazduh

Prema podacima o kvalitetu vazduha sa monitoring mesta Zavoda za javno zdravlje u Pančevu od 19. do 22. januara disanje građana Pančeva je opterećivala uglavnom čađ.
Kako piše portal "013info.rs", Zavod je vazduh u Pančevu 19, 21. i 22. januara ocenio kao "nezdrav za senzitivne grupe", dok je vazduh 20. januara dobio ocenu "veoma nezdrav".
 
Kako je objašnjeno, uz ocenu "nezdrav za senzitivne grupe" je i preporuka da bi srčani, plućni bolesnici, deca i stari trebalo "da skrate vreme izlaganja težim fizičkim aktivnostima na otvorenom".
 
Preporuka za iste kategorije kada je vazduh ocenjen kao veoma nezdrav je "da izbegavaju bilo kakve aktivnosti na otvorenom". Za ostale kategorije u ovom slučaju je preporuka da izbegavaju fizičke aktivnosti kada su na otvorenom.  
 
Takođe uz ocenu "veoma nezdrav" Zavod za javno zdravlje svima preporučuje da provetravanje prostorija svedu na najmanju moguću meru.
  • pozdrav od kolega

    26.01.2017 17:13
    @zivan

    Sigurno nisu NIS i Azotara. Njihova isparenja su na papirima skoro pa lekovita.
  • Zivan

    26.01.2017 07:26
    Valjalo bi precizirati sadržaj zagadjujućih čestica kako bi se mogao utvrditi zagađivač...
  • krle v.

    25.01.2017 21:13
    ozon
    Ma lako je pancevcima, oni bar vide sta udisu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".